Instalacja Wall connector

krzyss

Pionier e-mobilności
A wziales choc miernik w reke i sprawdziles ?
Bo to ze sie wydaje banalne moze swiadczyc o tym ze jednak dla Ciebie takie nie jest…

Oczywiscie nie mozna wykluczyc awarii WC, slyszalem juz o takiej.

deCastelano

Fachowiec
To jest banalne jeśli ktoś nie ma dwóch lewych rąk i nie ma nad czym debatować. Problem pojawia się gdy coś gdzieś nie gra. Jak koledzy wyżej (Ci którzy wysilili się na merytoryczny wpis, za który dziękuję) napisali, najprawdopodobniej to coś z instalacją, więc nie czuję się na tyle kompetentny, żeby tam grzebać. Wezwę elektryka i zobaczymy co tam jest namieszane.

Michal

Moderator
Wszystko jest banalnie proste dopóki nie wybuchnie pożar od instalacji i później okazuje się, że nie miałeś instalacji przez elektryka oraz przeglądu, więc ubezpieczenie nie obowiązuje i zostajesz z niczym i zakładasz zrzutkę. Ludzie baterie w zegarku wymieniają u zegarmistrza, a instalacją elektryczną sami się bawią, bo to "takie proste".

Narkil

Zadomawiam się
Tak, szukałem.
Znalazłem odpowiedzi jaki powinien być, i chyba tylko 2 odpowiedzi jakie ktoś ma.

Ale OK, przejdę do sedna - chciałem się dowiedzieć czy ktoś ma 4mm i się mu nie grzeje.
Bo o ile od bezpiecznika do ładowarki puszczę 6mm, tak między bezpiecznikiem a różnicówką mam 4mm.
Zastanawiam się czy powinienem go wymienić.

abes99

Posiadacz elektryka
Mam TWC gen.3, ładuję z mocą 11kW (3F, 16A), zabezpieczenie w rozdzielni 20A, kabel 5x2,5mm² (jakieś 25m) w peszlu. Ładuje tak od ponad 2 lat dwa auta i wszystko ok.

inter

Pionier e-mobilności
Tak, szukałem.
Znalazłem odpowiedzi jaki powinien być, i chyba tylko 2 odpowiedzi jakie ktoś ma.

Ale OK, przejdę do sedna - chciałem się dowiedzieć czy ktoś ma 4mm i się mu nie grzeje.
Bo o ile od bezpiecznika do ładowarki puszczę 6mm, tak między bezpiecznikiem a różnicówką mam 4mm.
Zastanawiam się czy powinienem go wymienić.
Mam instalacje w całym domu w drucie miedź 2,5, i tyle wystarczy. Ale od gniazda siłowego mam linkę 3,5 mm.

Najnowsze dyskusje