Jeszcze nie można napisać że zmniejszyli kwotę. Jeszcze jest czas na zgłaszanie uwag i takie głosy jak twój są mega istotne. Kupiłeś samochód kwalifikujący się do dopłaty zgodnie z obowiązującym programem i sugerując się informacją o tym, że program będzie kontynuowany.Tu nie chodzi o konkretną kwotę, a zmianę też zasad w trakcie gry. Jedne dotacje wstrzymali z dnia na dzień, "obiecali" że będzie kontynuacja w nowym programie i obejmie auta za 2P 2024 (tu dotrzymali słowa), po czym zmniejszyli kwotę limitu.
Jestem nieobiektywny bo sam się znalazłem w takiej sytuacji. Gdybym wiedział że kwota będzie niższa, to bym wziął tańsze auto. Czekać już nie mogłem, bo jestem niecierpliwy. A tak pozostaje mi się cieszyć białym wnętrzem za 35 000 PLN.
Jestem przekonany, że dokładnie tak samo zrobiła całkiem spora grupa osób. I ja pewnie dokładnie tak samo bym zrobił gdybym nie przeczytał informacji o zasadach kontynuacji programu.
A tak niestety trzeba będzie czekać aż pokażą się jasne i spójne zasady dofinansowania. Jeśli będzie tak jak w obecnej propozycji to będę mógł wybierać pomiędzy TM3 LR DM białą z białym albo czarną z czarnym. Bo wersja czarna z białym się nie łapie a biała z czarnym jest taka sobie