BYD vs Tesla 3

lvlthn

Pionier e-mobilności
Co to za porównanie, jak gość w pierwszej minucie się myli. Nie chciało się nawet sprawdzić oficjalnych danych.

Podane ceny się nie zgadzają(nawet na czas publikacji wideo)

Błędne określenie zużycia energii.

Nie żebym się czepiał, ale na materiał na pół godziny, to za dużo baboli jest.

Poza tym, no cóż, porównanie jabłek do jabłek.
Tyle że jak pamiętam BYD miał być... tańszy?

Last edited:

nabrU

Moderator
To ja już wolę te:

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Byłem sie przejechać z ciekawości, co trzeba im przyznać to faktycznie idą na bogato z siecią dealerską. A co do produktu, to jakby to dyplomatycznie ująć. Kiedy oferujesz produkt lata świetlne mniej dopracowany pod każdym względem niż uznana konkurencja, jesteś nowy na rynku, eksploatacja i wartość rezydualna to wielka niewiadoma, raczej w tą złą stronę, ale za to cenisz się wyżej niż uznana konkurencja.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Byłem sie przejechać z ciekawości, co trzeba im przyznać to faktycznie idą na bogato z siecią dealerską. A co do produktu, to jakby to dyplomatycznie ująć. Kiedy oferujesz produkt lata świetlne mniej dopracowany pod każdym względem niż uznana konkurencja, jesteś nowy na rynku, eksploatacja i wartość rezydualna to wielka niewiadoma, raczej w tą złą stronę, ale za to cenisz się wyżej niż uznana konkurencja.

A w jakim salonie? Sam bym się przejechał dla ciekawości.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
A w jakim salonie? Sam bym się przejechał dla ciekawości.
Akurat byłem przelotem w Bydgoszczy, salon w przebudowie więc mieli chwilowo punkt na parterze jakieś galerii. Nie wiem jak na ten moment. Problem tylko taki, że podobno jest jeden dual motor na Gdynię i Bydgoszcz, no i sobie krąży, także trzeba się wstrzelić.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Dzięki. Warto sprawdzić na swoim przypadku, czy faktycznie są to dobre auta, czy jest to tylko pseudomarketing. Cena trochę odstrasza.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Podobno BYD chce być tak blisko aut ICE, że w Seal-u nie zaimplementowali One-Pedal, to aktualna prawda czy zmienili zdanie ?

kubatar

Pionier e-mobilności
Wg mnie BYD za kilka lat to bedzie lider w EU wsrod Chińczyków. Ich skala rozwoju jest znacznie większa a przy tym zarabiają a nie tak jak np NIO ciągle na kroplówce. Zwroćcie uwagę jak zdobywają zagraniczne rynki. Ich ograniczeniem to wlasciwie jest wciaz transport ale rozwijaja wlasna flotę statkow.
EU jest najbardziej wymagajacym rynkiem wiec tu muszą mieć dopracowaną strategię i odpowiedni produkt na rynek.
Ja jestem bardzo ciekawy wejścia modelu Sealion. Już za kilka tygodni ma być opublikowana cena w PL.