albo tesla nas rozpieściłaTylko jak na razie, to chyba BYD trochę przesadza z cenami.
100% te same odczucia. A recenzenci zachwyceni, tesla 3 killer itp. Nie wiem czemu, ale się domyślam…Podszedłem do jazdy testowej bez uprzedzeń i chciałem się przekonać czy nie jestem zapatrzony w bezkrytycznie wTeslę. Ogladam te "recenzje" i zastanawiam się czy miałem okazję testować ten sam samochód - za tę cenę, dla mnie nie ma sensu.
A cóż więcej dają? Przynajmniej w Sealu, tego nie widzę. @kamilthusz bardzo dobrze to wypunktował. Wiele osób krytykuje tu TM3HL za gumowy układ kierowniczy, ale ja miałem wrażenie po jeździe testowej w BYD i powrocie do mojej Tesli, że jestem w gokarcie. Zwinność, spontaniczna reakcje sprawiają, że trójka daje fun z jazdy, a BYD to bardzo wygodna, ale jednak ciężka i (przez tę sztuczną "turbodziurę" ospała kobyła. Może dla ludzi, którym mocno przeszkadza minimalizm TesliW Europie jest powszechne przekonanie że tanio = byle jak. Dlatego też nie konkurują ceną ale chcą pokazać że można za porównywalne pieniądze dać trochę więcej.
Mówiąc że za te same pieniądze (lub podobne) można dać więcej - miałem na myśli ogólnie chińską motoryzację (np. Omoda, BYD, MG) - w porównaniu do europejskich marek.A cóż więcej dają? Przynajmniej w Sealu, tego nie widzę. @kamilthusz bardzo dobrze to wypunktował. Wiele osób krytykuje tu TM3HL za gumowy układ kierowniczy, ale ja miałem wrażenie po jeździe testowej w BYD i powrocie do mojej Tesli, że jestem w gokarcie. Zwinność, spontaniczna reakcje sprawiają, że trójka daje fun z jazdy, a BYD to bardzo wygodna, ale jednak ciężka i (przez tę sztuczną "turbodziurę" ospała kobyła. Może dla ludzi, którym mocno przeszkadza minimalizm Tesli![]()
Zdecydowanie i liczę na to. Uważam jednak, że chińskie samochody muszą być tańsze aby odniosły sukces na naszym rynku. Chyba, że przejmą marki europejskie i zaczną produkować lokalnie.Dla nas - konsumentów - im większa konkurencja tym lepiej. Niech jeszcze na polski rynek wejdzie Xiaomi z SU7, to Elon będzie miał większy bodziec do upgrade'ów swoich modeli.