Koło zapasowe, Lewarek, Opony - Tesla Model 3

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Mam wypasione aluminiowe w etui ( głupota lub...)
Kupiłbym teraz NAJTAŃSZE
Komentarze kupujących sugerują, że te gumowe często śmierdzą niemiłosiernie.
Ktoś gdzieś pisał, że gumowe się ścisnęły przy podnoszeniu i podnośnik trochę wgniótł okolice punktów podparcia.

Jak tam wolę przepłacić za alu w etui. Przy okazji kolor taki, że trudno zgubić albo jeździć z nimi.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
1620294918498.png

Taka rdza jest normalna na kilkumiesięcznym LR?

Doktor

Posiadacz elektryka
Co sądzicie o takim sprzęcie, żeby w razie awarii dojechać na tym, żeby nie czekać specjalnie na lawetę?
Oglądać od 4:40

marmlo

Zadomawiam się
Pierwsza dziura w tesli. Pomału schodzi powietrze więc pewnie zrobię przy zmianie na zimówki. Chyba że przetestuję te sznurkowe naprawianie aby na przyszłość mieć doświadczenie w tej dziedzinie.

Attachments

• 20211023_150313.jpg
    20211023_150313.jpg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 56

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ostatnio u kolegi w Audi widziałem taką fajną zapasówkę - dojazdówkę, którą się pompuje. Jak jest wypompowana, to opona tak fajnie jest poskładana przez co koło zajmuje dużo mniej miejsca. Wie ktoś może czy istnieje coś takiego, co by pasowało do Tesli 3 na 18" ? Może taka wypompowana zmieściłaby się do sub-trunka?:)

JareG

Pionier e-mobilności
(...) Wie ktoś może czy istnieje coś takiego, co by pasowało do Tesli 3 na 18" ?
Mogę powiedzieć, że takie koło jest w użyciu w GLK, rozmiar kół 19". Czyli nie tylko Audi coś takiego stosowało.. więc może jest szansa.
Inna sprawa, że ja w Audi mam takie koło, a i tak wożę dojazdówkę. I chyba dojazdówkę będzie łatwiej 'upolować' :)

Pozdrawiam