Awaria czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy

kristof46

Fachowiec
Ostatnio pomimo że nie byłem w stanie spryskać przedniej szyby auto nie dało mi żadnego komunikatu w tej kwestii.
Płyn dolałem i od razu mogłem wyczyścić szybę. Ewidentnie więc padł czujnik. Zadałem pytanie tesli ale pierwszy raz tak długo nie odpowiadają na moje zgłoszenie serwisowe. Jakby byli zaskoczeni.
Czy ktoś z was miał takowy problem?

piotrazz

Posiadacz elektryka
A w service modę są jakieś alerty?

piotrazz

Posiadacz elektryka
No właśnie kurde nie sprawdziłem. Ale nadal. Może mają coś w logach
Logi są przechowywane jakiś czas nawet w aucie. Warto zajrzeć. Niektóre nie są wyświetlane zwykłemu userowi.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Sprawdzę ale przecież generalnie nie muszę tam zaglądać prawda. W teorii to nie powinienem też widzieć jak ;)
Generalnie nie musisz, zgłoś do serwisu, może im się uda coś znaleźć. Ja zwykle bywam dociekliwy i chciałbym wiedzieć co jest powodem…

kristof46

Fachowiec
Generalnie nie musisz, zgłoś do serwisu, może im się uda coś znaleźć. Ja zwykle bywam dociekliwy i chciałbym wiedzieć co jest powodem…
Tak jak napisałem. Zgłosiłem ale ze względu na fakt że muszę to sklasyfikować jako „inne” to nie otrzymałem wyceny tak szybko jak zazwyczaj. Dlatego postanowiłem dopytać

Pabloss

Posiadacz elektryka
U mnie ostatnio wyświetlał komunikat (chyba żółty trójkąt) o niskim stanie płynu, wiec nie tylko "kropka". Po dolaniu oczywiści już nie pokazuje.