Finansowanie 0.99%

cwireq

Posiadacz elektryka
Moja Ojczyzna mnie ciągle zadziwia... GAP na 4 lata 9 tyś. zł o_O

U mnie 3-letni GAP back to invoice na prawie 44 tys. GBP to koszt całościowo 220 funtów...

View attachment 22407
A jak wygląda stawka za AC za jeden rok? Chyba w tym przypadku gorzej jak w Polsce ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Za ubezpieczenie place rocznie okolo 4500-5000pln z najlepszym assistance.
Ja Za Gap 83.- miesiecznie na 5 lat w zwyklym santanderze
Ten Gap w Multirencie jest taki drogi bo tak sobie zarabiaja.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Allianz- 4101 zł przy wartości auta 173.268 zł Model Y na 3 rok
PZU -12846 zł przy wartości auta 415 564 zl Model X na 2 rok, GAP na 3 lata 8tys na wartość 520tys

W pierwszym roku GAP nas praktycznie nie chroni bo całą wartość mamy z AC( bez redukcji), w drugim roku jak widac 115tys. w trzecim roku bedzie z 200tys. Czyli w sumie można powiedzieć że skladka w odniesieniu do chronionej wartości i długości ochrony(2 lata realnie) jest ok. Ale gdy weźmiemy pod uwagę ze GAP działa tylko przy całce i w powyższych składkach AC jest też OC assistance i NNW( chociaz na kwotę która wystarczy na waciki) to już nie jest atrakcyjna składka. Wziąłem tylko dlatego że z GAP było niższe oprocentowanie leasingu. Bez GAP koszt leasingu byłby 4tys mniejszy tylko.

Im dłuższy okres leasingu tym GAP ma wiekszy sens(dlatego podanie okresu jest bardzo ważne przy porównaniu składki), ale nadal to dość nowy produkt i jego konstrukcja sprawia że wydaje się korzystniejszy niż w rzeczywistości jest.

nabrU

Moderator
Ja Za Gap 83.- miesiecznie na 5 lat w zwyklym santanderze

To i tak wychodzi 3 razy drożej niż mam w UK :oops:

Ten Gap w Multirencie jest taki drogi bo tak sobie zarabiaja.

Jeśli to jest do tego przymusowe to za to powinien (według mnie) wziąć się UOKiK bo coś czuję, że GAP to jest kura znosząca złote jajo (nie jestem związany z rynkiem ubezpieczeń ale sądzę, że GAP to nie jest ubezpieczenie, które jest często egzekwowane).

kamyk

Nowy na Forum

Jeśli to jest do tego przymusowe to za to powinien (według mnie) wziąć się UOKiK bo coś czuję, że GAP to jest kura znosząca złote jajo (nie jestem związany z rynkiem ubezpieczeń ale sądzę, że GAP to nie jest ubezpieczenie, które jest często egzekwowane).
Dobry pomysł, żeby ktoś się za to zabrał

KrzysztofFly

Moderator

Nie jest przymusowy, bo ja mam leasing w SCM i nie mam GAP.