A może właśnie mamy tak myśleć, i 01.01 minutę po zakończeniu promocji wejdzie Jupiter cały na biały, a z nas Elon zrobi głupkówNic tylko brać !
A może właśnie mamy tak myśleć, i 01.01 minutę po zakończeniu promocji wejdzie Jupiter cały na biały, a z nas Elon zrobi głupkówNic tylko brać !
Dokładnie tak, jak pisałem gdzieś na forum to pomogę z zakupem jak ktoś potrzebuje i z odbiorem (przyjadę i doświadczonym okiem obejrzymy nowe cacko), odbierałem kilka tesli, różne formy finansowania, pytać śmiało na priv również.Brać i nie zapominać o referralach![]()
No chyba każdy, kto kupuje teraz, jest tego świadomy? Ja w każdym razie byłem01.01 minutę po zakończeniu promocji wejdzie Jupiter cały na biały, a z nas Elon zrobi głupków![]()
Poszedł PWDokładnie tak, jak pisałem gdzieś na forum to pomogę z zakupem jak ktoś potrzebuje i z odbiorem (przyjadę i doświadczonym okiem obejrzymy nowe cacko), odbierałem kilka tesli, różne formy finansowania, pytać śmiało na priv również.
Będziesz musiał zwrócić VAT. Debile w skarbówce nie siedzą. To są najlepsi złodzieje !1 i 3. Wtedy korzyść wychodzi 26802. Ja wziąłem właśnie maksymalny wykup końcowy, żeby odroczyć płatności i wyciągnąć maksimum z oferty
2. Zakładam wykup do działalności.
Dla optymalizacji można jeszcze podobno zrobić opcję wyłącznie służbowego użytku w pierwszym miesiącu użytkowania, i wtedy podobno cały VAT można od opłaty wstępnej odliczyć, a potem zmienić na mieszany.
napisałem "podobno". Potwierdzają to Indywidualne Interpretacje Podatkowe. Widzę że się znasz na podatkach, więc nie wchodzę nawet w dyskusję.Będziesz musiał zwrócić VAT. Debile w skarbówce nie siedzą. To są najlepsi złodzieje !
Jeżeli zmienisz ze 100% na mieszane to trzeba zgłosić się do skarbówki i zwrócić różnice w VAT, ale jak wspomniał kolega wyżej, czasem może się to opłacić, żeby w dniu zakupu zapłacić jak najmniej i opóźnić (przesunąć w czasie) rozliczenie 50% vatu. Takie zabiegi moim zdaniem to pod ekstremalną optymalizacje finansową.napisałem "podobno". Potwierdzają to Indywidualne Interpretacje Podatkowe. Widzę że się znasz na podatkach, więc nie wchodzę nawet w dyskusję.