danielm

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak sobie pomyślałem. Zobaczymy co z Tesli mi odpiszą. Auto jest w leasingu więc muszę się zorientować jak je przypisać na siebie. Może być tak , że poprzedni właściciel jeszcze nie usunął go z aplikacji i stąd ten bałagan.
poprzedni właściciel usunął karte płatniczą z konta więc pozwoliło ci naładować się raz a teraz czeka aż właściciel zapłaci. nie widzisz tego bo nie jesteś właścicielem. auto nie jest na czarnej liscie bo tak jak mówisz, nawet raz nie mógłbyś się naładować

DamianoS

Zadomawiam się
poprzedni właściciel usunął karte płatniczą z konta więc pozwoliło ci naładować się raz a teraz czeka aż właściciel zapłaci. nie widzisz tego bo nie jesteś właścicielem. auto nie jest na czarnej liscie bo tak jak mówisz, nawet raz nie mógłbyś się naładować
Czy w tej sytuacji da coś reset do ustawień fabrycznych?

macinowa

Posiadacz elektryka
Jeszcze nawet nie próbowałem go dodać.
ok, czyli tesla nie wie że jest właścicielem:

są 2 opcje przeniesienia własności w tesli.

1. jeśli poprzedni użytkownik ma ją dalej u siebie w apce to może przenieść własność na Ciebie - to jest najszybsza opcja
2. wysyłasz potwierdzenie własności do tesli i oni to autoryzują

DamianoS

Zadomawiam się
nie, zgaduje że będziesz musiał tesli wysłać dowód że auto jest twoje, czyli pewnie umowa i dowód rejestracyjny, poczekać i przeniosą samochód na twoje konto.
Muszę poczekać na twardy dowód rejestracyjny z leasingu. Chyba że wystarczy umowa leasingowa?

DamianoS

Zadomawiam się
ok, czyli tesla nie wie że jest właścicielem:

są 2 opcje przeniesienia własności w tesli.

1. jeśli poprzedni użytkownik ma ją dalej u siebie w apce to może przenieść własność na Ciebie - to jest najszybsza opcja
2. wysyłasz potwierdzenie własności do tesli i oni to autoryzują
Z tym pierwszym może być problem bo Tesla trafiła do mnie z Niemiec za pośrednictwem firmy handlującej samochodami, podejrzewam że tam też była leasingowana i będzie problem z dotarciem do tego który nią jeździł…

macinowa

Posiadacz elektryka
Z tym pierwszym może być problem bo Tesla trafiła do mnie z Niemiec za pośrednictwem firmy handlującej samochodami, podejrzewam że tam też była leasingowana i będzie problem z dotarciem do tego który nią jeździł…
poszukaj w schowku i pod fotelami starych faktur z danymi osobowymi, w innym wypadku opcja nr 2

Jeszcze nawet nie próbowałem go dodać.
No to w takim razie to, że masz kartę dodaną nic nie znaczy, bo Tesla nie ma jej powiązania z Tobą. Appka Tesli to jak kluczyki do auta, "trzeba" to dostać w ramach zakupu.
Ja sprowadzałem z Norwegii, ale się udało bo ekipa sprowadzająca (pozdrawiam Autoklasa.pl) zagadała do chłopa, żeby właśnie przepiął na nowego właściciela.
Leasing to komplikuje, wiele leasingowni nie "oddaje" właścicielstwa w appce tylko daje kierowcę – wtedy takie dodanie karty to chyba dodatkowa usługa płatna z ich strony, ale nie wiem dokładnie jak to realizują.
Powodzenia!