Aftermarketowe przyciski programowalne

Relevant

Fachowiec
Smaczki:
1. Track mode włączalny z kierownicy.
2. Schowek pasażera otwierany przyciskiem przyklejonym od tyłu ekranu.
3. Otwieranie portu ładowania klamką pasażera.
4. Otwieranie frunka klamką kierowcy.
5. Coming soon: dostosowywanie regeneracji tak, by się zatrzymać za autem poprzedzającym dokładnie po puszczeniu gazu

Bronek

Pionier e-mobilności
Normalny pilotTesli otwiera bagażniki i port. Nic nie trzeba instalować itp cena mniejsza, można go sobie.... wsadzić, położyć itd można sobie trzy kupić
Zresztą Ja otwieram często zegarkiem lub nfc

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodam że są programy gdzie zwykła naklejka nfc i smartfon do niej zbliżony robi robotę. Tesla Tasker itp ma wiele opcji aby ustawiać parametry nawet takie co się oryginalnej aplikacji nie sniła. To wymaga chęci i raczej w 99% jest fanaberią. Ale np jak Frunk często otwieram zegarkiem idąc z koszykiem z zakupami. A klapkę domu bo mam evse 3 fazy nieoryginalne bez przycisku

Gandalf

Pionier e-mobilności
No właśnie, Bronek robił to wszystko nim było jeszcze modne, tyle tylko, że nie opakował tego w S3XY produkt. Tutaj największą różnicą jest OBD, co pozwala na lepszą komunikację z samochodem (nie wszystko jest dostępne przez API). Z drugiej strony, nieszczególnie chciał bym polegać na obcym, kontrolowanym zdalnie urządzeniu wpiętym non stop w mój samochód (nie wystarczy nazwać je "secure" by było secure).

JareG

Pionier e-mobilności
No właśnie, Bronek robił to wszystko nim było jeszcze modne, tyle tylko, że nie opakował tego w S3XY produkt.
No bo Bronek to Bronek :LOL: (robił różne rzeczy zanim się fizjologom przyśniły 🤣)

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak w komunie "każdemu wg potrzeb". Jak wiemy czasem coś idzie nie tak. Tesla Wear z którego korzystam na Ticwatchu 3 pro LTE też się zmienia. I też jest różnica jak co działa i na czym. na poprzednim Fossilu było tak sobie tu idzie idealnie. Niestety u nas ten ekstra smartwach z Esim nie może się doczekać wsparcia np od Plusa bo Orange tylko pozwala simy wgrywać na swoje promowane. Ale działa po BT i WiFi i nieźle komunikuje się

PS Smart jest teraz w modzie i wszystko co kupuje staram się brać aby takie było. Niby przegięcie ale... Zapomnisz prania odpalić czy odkurzacz, kosiarkę. Wiele jest niepotrzebnych rzeczy i do tego każdy z nas ma swoje nawyki i preferencje.
Po czy jak sie zapomni lub coś nawali to mamy jazdy.

Last edited:

Szatan

Posiadacz elektryka
mi się marzy bym mógł bramę garażową i ogrodzeniową otworzyć z Tesli bez używania tego pilota.
Wolałbym głosowo sterować niż przyciskami gdzieś tam rozrzuconymi. Wydaje mi się, że taki gadżet co na początku się korzysta a później zapomina o nim