Awaria - kamery i inne

mALEK

Pionier e-mobilności
Odpowiedz SpaceX w drodze na Marsa

" Statek kosmiczny posiada opisywane systemy, ale są one niedostępne z powodu usterki komputera. Usterka ta jest usterką globalną, aktualnie oczekujemy na dostawy komputerów."

a to wszystko po udpate OTS (OverTheSpace) 😎

cooler

Pionier e-mobilności
Spróbuj wyłączyć zasilanie (zdjąć klemy z akumulatora oraz rozpiąć wtyczkę sterującą HV pod zbiorniczkiem płynu hamulcowego - przesunąć czerwoną blokadę i dopiero wtedy wyjąć wtyczkę). Rolki oraz wyłączenie z menu bezpieczeństwo restartuje tylko UI.

Druga sprawa wymuś re-instalację w menu serwisowym, rzeczywiście może w drugim banku pamięci zadziała, w wątku podanym w drugim poście ktoś opisywał procedurę)

Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Restart zasilania proponował serwisant po moim ostatnim przypadku, gdy przestało działać ogrzewanie prawego lusterka oraz nadmuchy zablokowały się w jednym położeniu oraz obiegu zamkniętym, a po nocce gdy wyłączył się gateway wszystko zadziałało prawidłowo.

Oczywiście w serwisie nic nie wykryli, mówili że software glitch.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Niby noszę się z zamiarem kupienia 3HL RWD LR, ale takie tematy na forum troche mnie do tego zniechecaja :(
teraz wszystko ma komputery i chyba każda marka większe lub mniejsze problemy.
wg mnie Tesla za bardzo szaleje z taką ilością aktualizacji. albo mogli by wprowadzić stabilne i "eksperymentalne" wersje aby osoby które nie jara częste aktualizowanie miały coś bardziej stałego.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
teraz wszystko ma komputery i chyba każda marka większe lub mniejsze problemy.
wg mnie Tesla za bardzo szaleje z taką ilością aktualizacji. albo mogli by wprowadzić stabilne i "eksperymentalne" wersje aby osoby które nie jara częste aktualizowanie miały coś bardziej stałego.
Moim zdaniem nie powinna miec miejsca sytuacja, ze aktualizacja psuje auto i trzeba wymienic komputer, mi to brzmi jak jakis blad w oprogramowaniu, jezeli bym juz mial taka Tesle to bym czekal z updatem co najmniej miesiac i przegladal to forum, czy komus czegos nie popsulo :)

6a8

Posiadacz elektryka
wg mnie Tesla za bardzo szaleje z taką ilością aktualizacji. albo mogli by wprowadzić stabilne i "eksperymentalne" wersje
To już przecież jest ( w ustawieniach, zdaje się "zaawansowane" o ile dobrze pamiętam ).

Jeżeli aktualizacja psuje komputer, to chyba lepiej że teraz a nie po gwarancji :)

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
To już przecież jest ( w ustawieniach, zdaje się "zaawansowane" o ile dobrze pamiętam ).

Jeżeli aktualizacja psuje komputer, to chyba lepiej że teraz a nie po gwarancji :)
Tak, tylko jest szansa, że kolejna tego typu aktualizacja wyjdzie, jak skończy Ci się gwarancja za kilka lat i co wtedy? :)