2024 Tesla Holiday Update

eimi

Pionier e-mobilności
Ogromna różnica po bokach. U mnie na HW3 jest minimalna.
Obraz z podgladu jest tez mocniej przyciety z gory/dolu, wiec proporcje ostatecznie są inne.

Btw. nie widze powodu dlaczego przy ostrzeganiu mialaby nie korzystac z kamer bocznych, ktore też skierowane są do tyłu.
Pewnie będzie korzystać. Ale zwróć uwagę że jak obok będą auta to będą zasłaniać im widok. Tylna kamera jednak jest najdalej wysunięta i pierwsza wszystko widzi.

Ciekawe kiedy i ja się doczekam tej aktualizacji...

slaveq

Pionier e-mobilności
Tutaj HW 2 z rejestratora - też widzać, że spokojnie ogarnie ruch poprzeczny: 1733780644541.png

Jak będę miał chwilę i akurat będę na parkingu to wrzucę zdjęcie z wyjazdu z miejsca.

inter

Pionier e-mobilności
Tutaj HW 2 z rejestratora - też widzać, że spokojnie ogarnie ruch poprzeczny: View attachment 22672

Jak będę miał chwilę i akurat będę na parkingu to wrzucę zdjęcie z wyjazdu z miejsca.
Pewnie trzeba dać sobie sprawę, że to co my widzimy, nie jest tym samym co widzi system.

Last edited:

Pabloss

Posiadacz elektryka
Koledzy pytanie praktyczne dot. Apple Watch. Czy podchodząc do samochodu tylko z zegarkiem możecie "szarpnąć" za klamkę i auto otworzy się. Tak jak to ma miejsce z telefonem, bo u mnie konieczne jest na zegarku naciśnięcie kłódki i ręczne odblokowanie auta.

pmlody

Pionier e-mobilności
Koledzy pytanie praktyczne dot. Apple Watch. Czy podchodząc do samochodu tylko z zegarkiem możecie "szarpnąć" za klamkę i auto otworzy się. Tak jak to ma miejsce z telefonem, bo u mnie konieczne jest na zegarku naciśnięcie kłódki i ręczne odblokowanie auta.
Jak przyjdzie update do Y to sprawdzę też tam. W 3ce działało z samym zegarkiem, bez klikania.

eimi

Pionier e-mobilności
Masz włączoną blokadę zegarka pinem? sparowałeś zegarek z autem?

eugtor

Posiadacz elektryka
Zmusiłeś mnie wyjść na parking :)
Precondition: samochód uśpiony, telefon w trybie samolotowym z wyłączonym BT, apkę na zegarku od wczoraj nie odpalałem.
Pierwsza próba - nieudana (nic specjalnie nie robiłem).
Druga próba (odpaliłem apkę na zegarku) - udana.