2024 Tesla Holiday Update

Pabloss

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy hamuje, ale boczne czuwanie auta działa np. jak przy cofaniu w zasięgu kamery znajduje się przechodzień. Czerwona "poświata" pojawia się z lewej lub z prawej.

inter

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy hamuje, ale boczne czuwanie auta działa np. jak przy cofaniu w zasięgu kamery znajduje się przechodzień. Czerwona "poświata" pojawia się z lewej lub z prawej.
Piszą tylko o ostrzeżeniu.
1733924500804.png

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Potwierdzam, ze na piszych rowniez dziala, ekran robi sie czerowy ale nie hamuje. Zadziwiajaco dobrze dziala rowniez w dosc ciemnych miejscach, dziwilem sie czemu ekran zrobil sie czerwony, zatrzymalem sie a po 2-3s wylonil sie pieszy :D

inter

Pionier e-mobilności
Potwierdzam, ze na piszych rowniez dziala, ekran robi sie czerowy ale nie hamuje. Zadziwiajaco dobrze dziala rowniez w dosc ciemnych miejscach, dziwilem sie czemu ekran zrobil sie czerwony, zatrzymalem sie a po 2-3s wylonil sie pieszy :D
Ma duzy zasięg, tak nawet do 15 metrów.

nabrU

Moderator
Byłoby super jakby hamowała bo przy brudnej kamerze wieczorem nic nie widać.

No ale przecież ten system działa na podstawie kamery. Jak ona jest brudna i Ty nic nie widzisz to i ten system raczej nic nie zobaczy i nie zadziała.

kiszony23

Zadomawiam się
No ale przecież ten system działa na podstawie kamery. Jak ona jest brudna i Ty nic nie widzisz to i ten system raczej nic nie zobaczy i nie zadziała.
No z tym się zgadzam. Tym bardziej, że w HL strasznie szybko brudzi się kamera...

inter

Pionier e-mobilności
No z tym się zgadzam. Tym bardziej, że w HL strasznie szybko brudzi się kamera...
Zawsze rano przed wyjazdem, przecieram kamery.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Mogliby właśnie dodać cykliczne przypomnienie o przetarciu kamery, bo człowiek przyjeżdża do domu, zapomina, a rano czasu nie ma.

Mi się wydaje, że dodali jeszcze ślad cofania do przednich kół, jakoś to inaczej wygląda

inter

Pionier e-mobilności
Mogliby właśnie dodać cykliczne przypomnienie o przetarciu kamery, bo człowiek przyjeżdża do domu, zapomina, a rano czasu nie ma.

Mi się wydaje, że dodali jeszcze ślad cofania do przednich kół, jakoś to inaczej wygląda
Ślad jest juz od poprzedniej aktualizacji, z przodu i z tyłu. Działa to lepiej od sławetnych czujników ultradziękowych.

kiszony23

Zadomawiam się
Nowe modele posiadają już zmodyfikowaną osłonę kamery. Pytanie czy ktoś takową posiada i jest w stanie potwierdzić czy to działa i kamera tylna się mniej brudzi?

1733929277675.png

Chciałbym sobie coś takiego zaprojektować i wydrukować. Tylko pytanie czy jest sens :)
(Gotowe projekty dostępne w necie niestety nie działają :) )