mm-tesla

Posiadacz elektryka
Witajcie. Kilka tygodni temu zbyt długo zwlekałem z zakupem używanej tesli z Katowic i dzisiaj zauważyłem ze auto jest ponownie dostępne ale z dużo wyższą ceną:

Co to za dziwne praktyki ? Myślicie ze mogę zadzwonić do Tesli z oferta kupna po starej cenie?
Zawsze warto zadzwonić, możliwe też, że jest to tak zwana "rezerwacja" dla kogoś zrobiona lub złapałeś coś w trakcie edycji.

Na moje oko to cena spadnie po Świętach na ostatnie dni roku.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności

eimi

Pionier e-mobilności
Co to za dziwne praktyki ?
Powinieneś mieć ofertę od tesli, a na ofercie zwykle jest termin ważności oferty.
Inaczej to nie są żadne dziwne praktyki, tylko tak działa rynek.

Maki

Nowy na Forum
Cena mogła by iść w górę jeśli było by duże zainteresowanie. A z tego co widzę to auto dość długo wisi. No nic, zaczekam aż cena spadnie. Nie spieszy mi się 🙂

nabrU

Moderator
Po pierwsze: witamy kolego @Maki i zapraszamy do przywitalni tutaj
Po drugie: Tesla (jak pewnie zauważyłeś) ma taki model sprzedaży, że ceny, warunki sprzedaży czy kredytowania są różne w zależności od wielu czynników. Nie ma się więc czego czepiać Tesli, tylko śledzić ich stronę i po prostu kupić kiedy cena i warunki sprzedaży będą Ci odpowiadać.

d0c3n7

Zadomawiam się
Czy z profilem kierowcy mogę powiązać aby zmieniały się konta w innych aplikacjach np youtube albo Apple Music?

W aplikacji telefon nie widzę kontaktów i historii połączeń, zgody mam w telefonie powłączane w tesli muszę jeszcze coś włączyć?

Michal

Moderator
Witajcie. Kilka tygodni temu zbyt długo zwlekałem z zakupem używanej tesli z Katowic i dzisiaj zauważyłem ze auto jest ponownie dostępne ale z dużo wyższą ceną:

Co to za dziwne praktyki ? Myślicie ze mogę zadzwonić do Tesli z oferta kupna po starej cenie?
Śmiesznie też, bo Tesla sama chyba zauważyła, że my w PL mamy ceny z dupy i można drożej sprzedać auto z zagranicy. Jak będziesz dzwonił to im powiedz, że zanim ściągnęli do PL, to było za 152k

Ps. Chyba muszę do historii dodać rynek każdego dnia :)

Ratt

Posiadacz elektryka
Czy z profilem kierowcy mogę powiązać aby zmieniały się konta w innych aplikacjach np youtube albo Apple Music?

W aplikacji telefon nie widzę kontaktów i historii połączeń, zgody mam w telefonie powłączane w tesli muszę jeszcze coś włączyć?
1.Tak
2.Musisz włączyć też zgody w Tesli