eimi

Pionier e-mobilności
Nie ryzykowałem powyżej 225k. W sumie biały Y też jest ładny :p. Jak podniosą to może będę sobie trochę pluł w brodę, bo celowałem wcześniej w białe wnętrze i inny kolor lakieru, ale w sumie to tylko kolorki. Najbardziej zawiedziona jest i tak żona.
Można zamówić same nowe białe poszycia z https://epc.tesla.com/pl-PL/landingpage
Nie wyjdzie to tanio no i pracy trochę jest, ale nadal znacznie taniej niż brak dotacji.
Moim zdaniem warto bo białe wnętrze vs czarne to przepaść w odbiorze auta wewnątrz.

DiTus

Zadomawiam się
Nie ryzykowałem powyżej 225k. W sumie biały Y też jest ładny :p. Jak podniosą to może będę sobie trochę pluł w brodę, bo celowałem wcześniej w białe wnętrze i inny kolor lakieru, ale w sumie to tylko kolorki. Najbardziej zawiedziona jest i tak żona.
tak samo u mnie... :)

Filonski80

Fachowiec
W ramach tego nowego programu przydałaby się porządna, ogólnopolska kampania informacyjna na temat elektromobilności. Czytając komentarze na bankierze pod artykułami o elektrykach, człowiek ma wrażenie, że dofinansowywanie zakupu elektryków jest dla nikogo, a wręcz wbrew interesom RP ;-)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
W ramach tego nowego programu przydałaby się porządna, ogólnopolska kampania informacyjna na temat elektromobilności. Czytając komentarze na bankierze pod artykułami o elektrykach, człowiek ma wrażenie, że dofinansowywanie zakupu elektryków jest dla nikogo, a wręcz wbrew interesom RP ;-)
Wręcz by wspomóc Niemiecką gospodarkę XD

Classic08110

Zadomawiam się
Pierwsze wnioski z konsultacji społecznych.

W skrócie zapadły decyzje:
1 - ma być 225 000 zł netto.
2 - zwiększenie dotacji dla posiadaczy karty KDR
3 - szczegóły mają zostać podane pod koniec tego tygodnia.
4 - prawdopodobnie dochód zwiększy się z 120 na 135 tys.

Pan Maciej Bartusiak z Globenergia - dostał info z NFOŚiGW

eimi

Pionier e-mobilności

BlackandWhite

Zadomawiam się
Właśnie dopinam zakup Ioniq5 i po przeczytaniu tego artykułu, mam do Was pytanie. Wiem, ze ścieżka leasingu firmowego została wstrzymana, jednak jest jeszcze taki produkt jak leasing na osobę prywatną...czy tutaj, też jest wstrzymane?!
Artykuł, który zainspirował mnie do tego pytania: (w ostatnim temacie) jest jednoznaczne podzielenie na leasing prywatnej osoby oraz JDG?! hmm

Kto może otrzymać dotację w ramach Mój Elektryk 2.0​

mateo

Zadomawiam się
Najciekawsze info:
- Zmienił się limit przebiegu - można teraz wziąc dotację na demo które ma mniej niż 6 tys. km przebiegu
- Dodatkowo 11,25 tys. zł jeśli dochód nie przekracza 135 tys. zł
- Względniona karta dużej rodziny
- W leasingu dofinansowanie 30 tys. zł
- Brak informacji czy 225 tys. zł to cena brutto czy netto (według wcześniejszych artykułów to netto)

Last edited: