danielm

Pionier e-mobilności
Ja też miałem podpiętą kartę, ale bez konta właściciela nie działa płacenie za SuC. Wiem, dziwne, ale tak jest.
nie mam jak sprawdzić ale logiczne byłoby coś dokładnie odwrotnego czyli bez konta kierowcy nie kupisz premium ale podpinasz karte pod suc i placisz za swoje ładowanie

bragyou

Posiadacz elektryka
Ja też miałem podpiętą kartę, ale bez konta właściciela nie działa płacenie za SuC. Wiem, dziwne, ale tak jest.
Tyle tylko, że:
1. Mam dodane auto w aplikacji.
2. Mam podpiętą kartę.
3. Własne dane do rozliczeń.
4. Z poziomu aplikacji tesla wykupiłem łączność premium.
Nie widzę powodu, dla którego nie mógłbym zrealizować płatności na SuC? Nie korzystałem do tej pory, ale akurat na najbliższej trasie planowałem zajechać na SuC.

Last edited:

Szynkus

Zadomawiam się
Ja rozumiem Twoją frustrację, ale napisałem tylko co mnie spotkało przy aucie wynajętym. Dostałem dostęp do aplikacji, mogłem dodać kartę, adres do rozliczeń i nawet naładowałem auto na SuC. Ale nigdy nie ściągnęło mi tej należności, a na ekranie wywaliło komunikat o problemie z płatnością.
Okazało się, że dostęp jako profil kierowcy ma dostęp do większości funkcji (więc może i kupowania jakichś bonusów typu premium connectivity, skoro można dodać sobie kartę), ale do ładowania na Superchargerach musi być podpięta karta pod profil właściciela. Jeśli Arval to załatwiaj z nimi, z tego co wiem da się.

bragyou

Posiadacz elektryka
Ja rozumiem Twoją frustrację, ale napisałem tylko co mnie spotkało przy aucie wynajętym. Dostałem dostęp do aplikacji, mogłem dodać kartę, adres do rozliczeń i nawet naładowałem auto na SuC. Ale nigdy nie ściągnęło mi tej należności, a na ekranie wywaliło komunikat o problemie z płatnością.
Okazało się, że dostęp jako profil kierowcy ma dostęp do większości funkcji (więc może i kupowania jakichś bonusów typu premium connectivity, skoro można dodać sobie kartę), ale do ładowania na Superchargerach musi być podpięta karta pod profil właściciela. Jeśli Arval to załatwiaj z nimi, z tego co wiem da się.
Może nie frustracja, bo jeszcze nawet nie byłem w okolicy SuC, ale mam wrażenie, że Tesla jest takim Apple 😅 Napisałem do Arvala, ciekawe...