SR+ czym rozni sie w detalach od LR?

danielm

Pionier e-mobilności
Super to życzę im jak najdłuższych negocjacji , gorzej jak po tych wszystkich miesiącach tak się przyzwyczaję że będzie chciało się za to zapłacić 😂 radia internetowego chyba najbardziej by mi brakowało z tej łączności premium.
Łączność premium powinna kosztować max 30zl czyli tyle co abo z nielimitowanym netem
tylko że wystarczy udostępnić internet z telefonu i działa wszystko poza satelitarnymi mapami i informacjami o korkach. z drugiej strony ja mam rocznik 2019 i nie mogę premium kupić wcale bo nie. pół roku temu mogłem a teraz nie mogę bo według supportu tesla w polsce nie ma umowy z operatorem więc nie moge. nie rozumiem co to zmienia skoro ci co kupili mają bezterminowo ale w tesli nic mnie nie zdziwi :)

Michal

Moderator
tylko że wystarczy udostępnić internet z telefonu i działa wszystko poza satelitarnymi mapami i informacjami o korkach. z drugiej strony ja mam rocznik 2019 i nie mogę premium kupić wcale bo nie. pół roku temu mogłem a teraz nie mogę bo według supportu tesla w polsce nie ma umowy z operatorem więc nie moge. nie rozumiem co to zmienia skoro ci co kupili mają bezterminowo ale w tesli nic mnie nie zdziwi :)
Ty masz z tego co rozumiem auto sprowadzone z NL, więc eSIM pewnie też z NL i dlatego masz takie pomigane ustawienia tego ;)
Nie wiem czy pomyśleli o tym, że mogą zmienić eSIM na taki z PL.

danielm

Pionier e-mobilności
Ty masz z tego co rozumiem auto sprowadzone z NL, więc eSIM pewnie też z NL i dlatego masz takie pomigane ustawienia tego ;)
Nie wiem czy pomyśleli o tym, że mogą zmienić eSIM na taki z PL.
ja mam auto sprowadzone z austrii i dopóki było przypisane do austrii dostawałem maile po niemiecku i mogłem kupować premium. w czerwcu przepisali mi auto do polski i nie mogę już kupować premium, za to jak się zapisałem na serwis to zamiast maila po niemiecku dostałem smsa po holendersku :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam z Niemiec, ale dziwnie byłem Brytyjczykiem. Mam po wsze czasy Premium, bo dawali do pewnej daty.
Po zmianie narodowości, podobnie jak u DANIELA, nastąpiła cudowna przemiana, zniknął mi opis w internecie że bezterminowo a w samochodzie zamiast tego pojawiło się określenie "w Pakiecie"
Zawirowania dotyczą też daty od której samochody zaczęły mieć subskrypcję? Bo są osoby co mają młodsze modele od mojego a po roku muszą płacić
U mnie poki co jest OK, czyli trzeci rok za fryko.
W Tesli jest wszystko lub prawie co najmniej dziwne.. Nawet nasza jest "sprzedana nam, przez nas dla nas", tak jest w papierach na koncie

danielm

Pionier e-mobilności
Ja mam z Niemiec, ale dziwnie byłem Brytyjczykiem. Mam po wsze czasy Premium, bo dawali do pewnej daty.
Po zmianie narodowości, podobnie jak u DANIELA, nastąpiła cudowna przemiana, zniknął mi opis w internecie że bezterminowo a w samochodzie zamiast tego pojawiło się określenie "w Pakiecie"
Zawirowania dotyczą też daty od której samochody zaczęły mieć subskrypcję? Bo są osoby co mają młodsze modele od mojego a po roku muszą płacić
U mnie poki co jest OK, czyli trzeci rok za fryko.
W Tesli jest wszystko lub prawie co najmniej dziwne.. Nawet nasza jest "sprzedana nam, przez nas dla nas", tak jest w papierach na koncie
tak, na koncie mam dwie tesle w tym jedna sprzedana, o tym samym numerze VIN :) cała dokumentacja zakupowa jest w starej tesli. w nowej nie ma żadnych dokumentów :)

Szatan

Posiadacz elektryka
Niby można ale to nie to samo, u siebie w iPhone musiałbym za każdym razem wyłączyć/włączyć hotspot później wybrać w tesli iPhone by się ten połączył i nie zawsze się połączy, karta esim w tesli to piękne rozwianie

Bronek

Pionier e-mobilności
Dlatego itp iphona nie lubię...
U mnieTesla łapie moje sieci szybko. Al mniejsza o to
A MOŻE :
Jeśli masz sieć domową o ssid np "Janek", to stwórz o tej samej nazwie hospotową, pójdzie jeszcze szybciej łączenie. Tesla szybciutko załapie

Po drugie znów wspomnę o programach do tworzenia makr. I tak ja robię. (macroid)
Hot spot mobilny w moim smartfonie robi się automatycznie gdy smarfon połączy się "z czymś" przez np BT, lub WiFi, lub znajdzie się w zasięgu konkretnego BTS lub geolokalizacji itd..(u mnie to praca i BTS + geo w promieniu 100m. Hot spot startuje już na parkingu, gdy dojdę odpalam komputery i ok
W przypadku Tesli, hot spot powstanie automatycznie jak smartfon połączy się z autem

danielm

Pionier e-mobilności
Dlatego itp iphona nie lubię...
U mnieTesla łapie moje sieci szybko. Al mniejsza o to
A MOŻE :
Jeśli masz sieć domową o ssid np "Janek", to stwórz o tej samej nazwie hospotową, pójdzie jeszcze szybciej łączenie. Tesla szybciutko załapie

Po drugie znów wspomnę o programach do tworzenia makr. I tak ja robię. (macroid)
Hot spot mobilny w moim smartfonie robi się automatycznie gdy smarfon połączy się "z czymś" przez np BT, lub WiFi, lub znajdzie się w zasięgu konkretnego BTS lub geolokalizacji itd..(u mnie to praca i BTS + geo w promieniu 100m. Hot spot startuje już na parkingu, gdy dojdę odpalam komputery i ok
W przypadku Tesli, hot spot powstanie automatycznie jak smartfon połączy się z autem
nie no w garażu mam jedną sieć, w telefonie drugą. auto na stałe podłączone do sieci w garażu. jak wsiadam z włączonym hotspotem w telefonie to tesla sama się połączy z telefonem. płynnie i bezproblemowo.