inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności
Z tego co widzę odbierał 12dni temu czyli 14 grudnia, ale ok jezeli demo do stala tam juz duzo dluzej, wiec to nie jest dobry case.
Raczej wcześniej, film opublikował 14 grudnia.

marchew

Nowy na Forum
Czyli nadal sytuacja jest nie pewna i nie wiadomo jak jest z nowo odbieranymi teslami chyba ze ktos odebral w ostatnich dniach i moze sie wypowiedziec

Creaton

Zadomawiam się
Czyli nadal sytuacja jest nie pewna i nie wiadomo jak jest z nowo odbieranymi teslami chyba ze ktos odebral w ostatnich dniach i moze sie wypowiedziec
Zacytuje samego siebie z bliźniaczego wątku:

Odebrałem wczoraj (19.12)
trójkę. Auto od początku na wersji 2024.44.25.2
Według osoby z Tesli, z którą rozmawiałem problem zdecydowanie nie dotyczy aut z 4-tego kwartału.

Dostałem jeszcze inne wyjaśnienie od przekazywanych tu wcześniej, podobno partia która była w Polsce sprzedawana w Q3 miała błędnie zamontowany komputer FSD przeznaczony na rynek azjatycki (?). Nie wiem jak miałoby to powodować te błędy ale ok.

Na razie zrobiłem skromne 100 700 km. "Jeździć, obserwować"

eimi

Pionier e-mobilności
Podobno trafiają się już pierwsze Y z 2024 z w/w usterką. Tak twierdzi Daniel Grzyb w ostatnim filmie:

Komputery nie są produkowane w Berlinie, tylko też idą z Chin. W filmie jest mowa że w USA nie ma tego problemu, co jest nieprawdą, w necie jest pełno wątków z Y z identycznymi usterkami, przykład https://www.reddit.com/r/TeslaModelY/comments/1h5bq55 I co ciekawe - tam dotyczy tylko Y, a nie 3.