Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A czy opłacona wydłużona gwarancja producenta pokrywa to?

Ev3

Pionier e-mobilności
W ogóle wyobrażałem sobie ze ubezpieczenie AutoCasco mi pokryje tą awarię
???
Pomyliło Ci się chyba AC z odpłatnym przedłużeniem gwarancji....

Czemu tego nie zrobiłeś?

rentgen

Nowy na Forum
???
Pomyliło Ci się chyba AC z odpłatnym przedłużeniem gwarancji....

Czemu tego nie zrobiłeś?
Nikt mi tego nie proponował o dziwo. Ale jak czytałem o elektrykach to wszystkie opinie były takie że tam nie ma się co popsuć. A tu jak czytam to taki szajs wkładają ze głową boli

Grooby78

Zadomawiam się
Nikt mi tego nie proponował o dziwo. Ale jak czytałem o elektrykach to wszystkie opinie były takie że tam nie ma się co popsuć. A tu jak czytam to taki szajs wkładają ze głową boli
Aż tak to bym nie dramatyzował. Jest to urządzenie elektryczne z masą elektroniki, więc ma się co zepsuć. Poproś ASO o sprawdzenie przewodów od czujników ABS, to jest jeden połączony układ i usterka jednego elementu może wskazać na inny. Samochód Ci się normalnie ładuje? Usterka tego lewarka wydaje mi się też mało prawdopodobna.

rentgen

Nowy na Forum
Aż tak to bym nie dramatyzował. Jest to urządzenie elektryczne z masą elektroniki, więc ma się co zepsuć. Poproś ASO o sprawdzenie przewodów od czujników ABS, to jest jeden połączony układ i usterka jednego elementu może wskazać na inny. Samochód Ci się normalnie ładuje? Usterka tego lewarka wydaje mi się też mało prawdopodobna.
No ja byłem na 90 procent pewny że to wina oprogramowania. Raz coś działa raz nie. Raz jest błąd a raz nie. Odpiąłem na 10 minut klemy od akumulatora i wszystko było ok przez 20 minut do następnego uruchomienia. Więc myślę soft wgrają i będzie git. A oni mi mówią że manetka popsuta, ładowarka popsuta i bóg wie co jeszcze bo wysłali analize do producenta (chyba do Francji jak mniemam). Poczucie mam takie że chcą mnie strzelić na kasę.

vwir

Pionier e-mobilności
No ja byłem na 90 procent pewny że to wina oprogramowania. Raz coś działa raz nie. Raz jest błąd a raz nie. Odpiąłem na 10 minut klemy od akumulatora i wszystko było ok przez 20 minut do następnego uruchomienia. Więc myślę soft wgrają i będzie git. A oni mi mówią że manetka popsuta, ładowarka popsuta i bóg wie co jeszcze bo wysłali analize do producenta (chyba do Francji jak mniemam). Poczucie mam takie że chcą mnie strzelić na kasę.
Najbardziej to bym się obawiał że wymienią połowę samochodu i nadal nie będzie dobrze.

Barney393

Nowy na Forum
Moja corsa już 3 mc stoi w aso z usterką napędu elektrycznego i serwis nie potrafi poradzić sobie. Mówią że to nie sprężarka. Katastrofa

Grooby78

Zadomawiam się
Według mnie jest to wysoce prawdopodobne, iż jest to wina sprężarki. Jej wada polega na tym, iż woda dostaje się na cewkę i robi zwarcie generując mix różnych błędów. Dla przyzwoitości serwis powinien ją wymienić i zobaczyć czy będzie dobrze, a pewnie będzie.