S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
recenzja
nie miałbym nic przeciwko żeby EV3 spróbować ale ta cena jak dla mnie jest nieporozumieniem. sztucznie zawyżana i potem sztucznie rabatowana a po prawdzie kupujesz drogiego koreańczyka. to się mija z celem.
Ja bym powiedział, że nawet o połowę.Jest oferta wynajmu z Arvala na EV3 ale przy GT Line i wpłacie 30k na początek rata miesięczna to 3045 zł. Daje to to kosmiczne prawie 140k za trzy lata. Nawet jak odliczymy ubezpieczenie. W innych markach przy podobnych cenach samochodu a nawet wyższych miesięczne koszty potrafią być o około 600 do 1000 zł niższe miesięcznie.
świetna recenzja. konkretne info które tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że fajny produkt można ubić na starcie zbyt wysoką ceną. czy możesz coś więcej napisać o prowadzeniu, zawieszeniu i tym podobnych technikaliach?Mieliśmy na weekend EV3 w wersji GT Line do testów. Samochód generalnie bardzo fajny. Przyjemnie sie jeździło i jest naprawdę przestronny jak na swoje rozmiary. Irytujące są systemy monitorowania kierowcy które co chwila wszczynają alarmy. Da się to wyłączyć ale po włączeniu samochodu od nowa są aktywowane :-(. Całkiem nieźle działa iPedal.
Wielki minus dla Kia za marketing związany z zasięgiem. Jak dla mnie nie ma szans żeby przejechać EV3 600km tak jak się chwalą. Realnie przy obecnych pogodach i weekendzie ze śniegiem zasięg realny w mieście to było około 390 km na pełnej baterii. Oczekiwałem trochę lepszego wyniku. Konsumpcje średnią miałem przez ten weekend na poziomie około 19kW/100km.
Na koniec cena. Wszystkie kwoty poniżej są brutto dla osoby fizycznej. Przy wyposażeniu GT Line z pakietem Komfort byliśmy w stanie zejść do około 210k co według mnie jest cena przynajmniej o około 25-30 tyś za wysoką i zaporową. Na ta chwilę Kia nie ma tez jakiegoś super finansowania na ten samochód jeśli nie myśli się o zakupie na własność. Nie ma opcji leasingu z odkupem dealera bo jak mi wytłumaczono żaden dealer nie chce się zobowiązać do ceny odkupu po 3 latach, spodziewają się ze samochód może stracić bardzo dużo na wartości w tym okresie - co tylko pokazuje ze nawet dealerzy uważają cenę za dużo za wysoką. Jest oferta wynajmu z Arvala na EV3 ale przy GT Line i wpłacie 30k na początek rata miesięczna to 3045 zł. Daje to to kosmiczne prawie 140k za trzy lata. Nawet jak odliczymy ubezpieczenie. W innych markach przy podobnych cenach samochodu a nawet wyższych miesięczne koszty potrafią być o około 600 do 1000 zł niższe miesięcznie.
Wiec dla mnie na tą chwilę ten samochód to No Go. Niesamowite było, że dealer proponował mi w podobnej cenie prawie tak samo wyposażone EV6 w ramach pozbywania się stocku z 2024. Gdyby nie fakt, że szukamy samochodu małego nie większego niż 4,4m to byłaby to zdecydowanie lepsza opcja. Tym bardziej że dostępne obecnie EV3 też są z 2024 roku i cena na ten rok jest identyczna z cena samochodów zamawianych teraz do produkcji ☹
świetna recenzja. konkretne info które tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że fajny produkt można ubić na starcie zbyt wysoką ceną. czy możesz coś więcej napisać o prowadzeniu, zawieszeniu i tym podobnych technikaliach?