super stable table-pedal (super stejbl tejbl pedal)

zibizz1

Pionier e-mobilności
...przesiadasz się do innego auta i rozbijasz na pierwszym znaku/drzewie/whatever ;-)
W każdym aucie nawet elektrycznym jest ta sama zasada. Jeśli chcesz jechac wolniej zdejmujesz nogę z gazu, jeśli nadal jest za szybko to używasz hamulca. One pedal driving powoduje ze bardzo rzadko używasz hamulca ale nadal od czasu do czasu używasz. Po przesiadce do innego auta moze być zaskoczenie za pierwszym razem ze słabo zwalnia ale odruch jest zawsze taki sam i działa.

Łopatki do rekuperacji natomiast mogą tutaj namieszać.

Last edited:

OldSeb

Posiadacz elektryka
Dokładnie, ja jestem starym pierdzielem który zaczynał karierę za kółkiem we Fiacie 126p, całe życie z manualną skrzynią a jak wsiadłem do Tesli to adaptacja zajęła mi może z 10 minut. Akurat podczas jazdy trafiłem na jebitny korek i po jego przejechaniu od razu wiedziałem że mój następny samochód MUSI mieć funkcję one-pedal.

teślomierz

Fachowiec
Dokładnie, ja jestem starym pierdzielem który zaczynał karierę za kółkiem we Fiacie 126p, całe życie z manualną skrzynią a jak wsiadłem do Tesli to adaptacja zajęła mi może z 10 minut. Akurat podczas jazdy trafiłem na jebitny korek i po jego przejechaniu od razu wiedziałem że mój następny samochód MUSI mieć funkcję one-pedal.
ciekawe czy jakbyś się przejechał autem z super stable table-pedal to czy byś zmienił zdanie, że kolejne auto musi mieć super stable table-pedal...

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy "super stable ...." , dziala tak , że jak dam w palnik, bo uciekam przed zagrożeniamm ze 100km/h do np. 200 ( a to u mnie chwilka), to mi to 200 zostanie jak puszczę gaz ?
Czy to mrzonki czy coś to ma ?
To jest śmierć w oczach .
A zresztą, jak napisano wystarczy kliknąć w rolkę i można nóżkę zdjąć , dodać gazu do tych 200stu i powróci do zadanej. Piknąć w hamulec i wyłączyć, to co nazywa się tempomat.
Coś się komuś ? ..... wymyśliło no i dobrze jest temacik..:)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Myślę, że fakt iż chyba żaden producent nie oferuje takiego rozwiązania mówi sam za siebie
Ja myślę że projektodawca nie często używał do tej pory tempomatu aktywnego lub nie bardzo jeszcze potrafi korzystać z niego w połączeniu Epedal ?
A ostatnio można to fajnie połączyć z AP rozsz i FSD dzięki S3xy bo ingerencja w autonomiczną jazdę już nie powoduje rozłączenia .