Mam odrobinę instynktu samozachowawczego na szczęście 🤪...przesiadasz się do innego auta i rozbijasz na pierwszym znaku/drzewie/whatever ;-)
Mam odrobinę instynktu samozachowawczego na szczęście 🤪...przesiadasz się do innego auta i rozbijasz na pierwszym znaku/drzewie/whatever ;-)
W każdym aucie nawet elektrycznym jest ta sama zasada. Jeśli chcesz jechac wolniej zdejmujesz nogę z gazu, jeśli nadal jest za szybko to używasz hamulca. One pedal driving powoduje ze bardzo rzadko używasz hamulca ale nadal od czasu do czasu używasz. Po przesiadce do innego auta moze być zaskoczenie za pierwszym razem ze słabo zwalnia ale odruch jest zawsze taki sam i działa....przesiadasz się do innego auta i rozbijasz na pierwszym znaku/drzewie/whatever ;-)
ciekawe czy jakbyś się przejechał autem z super stable table-pedal to czy byś zmienił zdanie, że kolejne auto musi mieć super stable table-pedal...Dokładnie, ja jestem starym pierdzielem który zaczynał karierę za kółkiem we Fiacie 126p, całe życie z manualną skrzynią a jak wsiadłem do Tesli to adaptacja zajęła mi może z 10 minut. Akurat podczas jazdy trafiłem na jebitny korek i po jego przejechaniu od razu wiedziałem że mój następny samochód MUSI mieć funkcję one-pedal.
Myślę, że fakt iż chyba żaden producent nie oferuje takiego rozwiązania mówi sam za siebieciekawe czy jakbyś się przejechał autem z super stable table-pedal to czy byś zmienił zdanie, że kolejne auto musi mieć super stable table-pedal...
Są już traktory z baaaaaaardzo podobnymi systemamiHOTAS od razu! ELON NIE DASZ RADY!
Ja myślę że projektodawca nie często używał do tej pory tempomatu aktywnego lub nie bardzo jeszcze potrafi korzystać z niego w połączeniu Epedal ?Myślę, że fakt iż chyba żaden producent nie oferuje takiego rozwiązania mówi sam za siebie
No tam, to się może sprawdzić 😉Są już traktory z baaaaaaardzo podobnymi systemami![]()