Ja jeżdżę regularnie z okolic Pruszkowa w okolice Mielna. 505km w jedną stronę na jedno ładowanie ppd warunkiem że wyjeżdżam na 100%.
Zawsze ładuje na GW pod Grudziądzem.
Nad morze do wychodzi od 20% a jak zapierd...albo zimą od 3% .... do 80 % I koszt to około 120 do 150PLN. Staram się utrzymywać minimum 140km/h.
Koszt ładowania w domu free bo PV...
Czas jazdy do celu na spokojnie to 5h jazdy i 30min ładowania. Zazwyczaj schodzi z 40min bo jedzonko.
Powrót jest trochę bardziej skomplikowany bo dojeżdżam na ładowarkę na jakieś 30% ale potrzebuje dobic do 90% żeby za bardzo nie zwalniać i dojechać na 2-3%. Zazwyczaj się udaje bo przed Warszawą duży ruch i generalnie jedzie się wolniej mimo że podczas trasy mi krzyczy że nie dojadę

. Koszt taki sam jak wyżej bo nad morzem też mam PV.
Tak więc robie 1000km za 250pln a czasy przejazdu dokładnie takie same jak robiłem dieslem. Żeby jechać tym tempem Audi diesel spalał mi 10l ropy a BMW w benzynie potrafiło 12l.
Po zjeździe z autostrady każdy z ICE był dużo wolniejszy i gorszy bo o dynamice Tesli można zapomnieć. Teraz wyprzedzam dużo swobodniej i czuje się dużo bezpieczniej na krętych drogach od Nowe Marzy przez Bory do Koszalina.
Czy ktoś jeszcze uwaza że powinienem wracać do ICE. Z checia 'pościgam' się z każdym chętnym w ICE na tej trasie. Zobaczymy jakie wyjadą faktycznie koszta i czasy przejazdu.