Piekło zamarzło… czyli o tym jak dziennikarze-petrolheadzi zaczynają doceniać elektryki

eimi

Pionier e-mobilności
Po co zakładać nowy temat z nic nie wnosząca nazwa jak już jest temat o Scenicu?

To jest dobry samochód, ale ma swoje wady. W filmie przemilczane.

Last edited:

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Po co zakładać nowy temat z nic nie wnosząca nazwa jak już jest temat o Scenicu?

To jest dobry samochód, ale ma swoje wady. W filmie przemilczane.
Bo ja nie o samochodzie tylko o (stopniowej) zmianie światopoglądu dziennikarzy na temat elektromobilności - w szczególności chodzi o Pertyna. Fakt, jak ktoś się nie interesował jego ‘twórczością”, a to dość opiniotwórczą postać, to można pomyśleć, że o samochód chodzi.

Ja tam widzę delikatny trend u głównych dziennikarzy w kanałach YT - pojeździli trochę BEV i niektórzy przestają negować sensowność BEV stopniowo.

Samochód, jak samochód - jest wiele recenzji. Ale jak chcesz, to skasuj wątek.

eimi

Pionier e-mobilności
Bo ja nie o samochodzie tylko o (stopniowej) zmianie światopoglądu dziennikarzy na temat elektromobilności - w szczególności chodzi o Pertyna. Fakt, jak ktoś się nie interesował jego ‘twórczością”, a to dość opiniotwórczą postać, to można pomyśleć, że o samochód chodzi.

Ja tam widzę delikatny trend u głównych dziennikarzy w kanałach YT - pojeździli trochę BEV i niektórzy przestają negować sensowność BEV stopniowo.

Samochód, jak samochód - jest wiele recenzji. Ale jak chcesz, to skasuj wątek.
A to prawda. Samochód w niego trafia bo nie ma samych tabletów, a środek jest niemal identyczny jak w spalinowym Australu/Espace/Rafale

carinus

Fachowiec
Ja pamiętam gościa jako zagorzałego wielbiciela golfa, który w każdej wersji był dla niego prawie bożyszczem. Odmienił swój pogląd po serii testów lexusa. Po jego zachwycających recenzjach, nawet sam nie wiedziałem że mam takie fajne auta.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Ale mogles choc napisac o co chodzi w filmie, chyba ze reklamujesz petryna :)
Racja, moje zamiłowanie do sarkazmu i insynuacji mnie zgubiło.
Zmieniłem tytuł wątku (z “Piekło zmarzło…” na “Piekło zamarzło… czyli o tym jak dziennikarze-petrolheadzi zaczynają doceniać elektryki”), ale jakby ktoś mial pomysł na lepszy, to proszę o propozycje.
Intencją jest pokazanie ewolucji poglądów tych (dziennikarzy, petrohead-ów, zwolenników V8), którzy zarzekali się, że elektryki są bez sensu, a stopniowo zmieniają zdanie.
Stawiam 100:1, że za 5 lat sami nie uwierzą, jak bardzo zmieniły się ich poglądy.

Dla mnie ikoną (pozytywną) tej transformacji jest Petrolhead Number One, który pomimo nazwy kanału ma otwartą głowę i od jakiegoś czasu jeździ TM3 i neutralnie mówi o BEV, np. tu:

KrzysztofFly

Moderator
Zmieniłem tytuł wątku (z “Piekło zmarzło…” na “Piekło zamarzło… czyli o tym jak dziennikarze-petrolheadzi zaczynają doceniać elektryki”), ale jakby ktoś mial pomysł na lepszy, to proszę o propozycje.
Intencją jest pokazanie ewolucji poglądów tych (dziennikarzy, petrohead-ów, zwolenników V8), którzy zarzekali się, że elektryki są bez sensu, a stopniowo zmieniają zdanie.
Stawiam 100:1, że za 5 lat sami nie uwierzą, jak bardzo zmieniły się ich poglądy.

Dla mnie ikoną (pozytywną) tej transformacji jest Petrolhead Number One, który pomimo nazwy kanału ma otwartą głowę i od jakiegoś czasu jeździ TM3 i neutralnie mówi o BEV, np. tu:
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ;).

lookash_c

Pionier e-mobilności
"Ale to już było" chciałoby się zaśpiewać - poszukaj u Pertyna testu e-Soula sprzed kilku lat (2020?). Podobało mu się auto i dobrze o nim mówił.