Przed chwilą sprawdziłem, trasa z Manchesteru do Londynu, według google maps 200 mil, czas według google maps, 4 godziny i 16 minut, po przeliczeniu jednostek, średnia prędkość 75 km/hNo ale w UK na autostradzie możecie max jechać 112 km/h, to o 30 km/h wolniej niż u nas, na obwodnicach miast często robią się korki i jedziesz jeszcze wolniej. Gdyby u nas średnia prędkość z trasy Warszawa - Kraków wynosiła 64 km/h to też taka bateria jak jest wystarczy na zimę. Mamy trochę inne realia drogowe. W niemczech jeszcze inne realia drogowe są, pamiętam jak parę lat temu jechałem z Warszawy do Paryża i pierwszy odcinek do Dortmundu zrobiłem nadspodziewanie szybko, ale miałem dwa postoje po kilka minut.
Trasa Warszawa - Kraków, 295 km, czas 3 godziny i 5 minut według google maps, średnia 95 km/h. To jest przepaść, nie mówiąc już o tym, że u nas ludzie potrzebują dojechać z Gdańska do Zakopca, a w UK, jakie trasy ludzie robią? Szczerze case UK jest kompletnie nie miarodajny, u Was w zasadzie mogłby być jeszcze mniejsze baterie.