Kupię 2 szt Hankook Ventus S1 evo3 K127 255/45 R19 104 W XL FR T2 z Tesli Y

Daro76

Fachowiec
Witam,

Kupię 2 szt opon jak w tytule (te montowane do Tesli Y w fabryce). Interesują mnie w stanie "jak nowe" ;)
Po prostu jak ktoś wymieniał np. na wielosezonowe niedługo po zakupie samochodu.

Daro76

Fachowiec
Dzięki - szukam raczej 2szt. No chyba żeby cena faktycznie była okazyjna to 2szt bym zostawił na następny rok. Po prostu opony z tylnej osi się mi zużyły bardziej a zamierzam dokupić drugi komplet felg na lato i mam 2szt dobre z przedniej osi. Te z tyłu 2szt to takie które by mogły być jako "zapas".
Zakupy robię na firmę - odliczam cały VAT, więc ewentualny rabat to musiałby być od ceny netto - większy niż 20% (tyle odliczam w PIT). Zalety rozliczania na firmę w której to auto pracuje :)

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Dzięki - szukam raczej 2szt. No chyba żeby cena faktycznie była okazyjna to 2szt bym zostawił na następny rok. Po prostu opony z tylnej osi się mi zużyły bardziej a zamierzam dokupić drugi komplet felg na lato i mam 2szt dobre z przedniej osi. Te z tyłu 2szt to takie które by mogły być jako "zapas".
Zakupy robię na firmę - odliczam cały VAT, więc ewentualny rabat to musiałby być od ceny netto - większy niż 20% (tyle odliczam w PIT). Zalety rozliczania na firmę w której to auto pracuje :)
Przy takich odliczeniach chcesz jeszcze w używane się bawic? ;) Wątpię by ktoś oddał niemal nowe opony za połowę ceny.

Daro76

Fachowiec
Przy takich odliczeniach chcesz jeszcze w używane się bawic? ;) Wątpię by ktoś oddał niemal nowe opony za połowę ceny.
Zapytać zawsze warto :) Różne są sytuacje, Kiedyś miałem Audi A6 i jak sprzedałem to zostały mi dobre opony (w dobrym stanie), zajmowały mi miejsce i po prostu chciałem się ich pozbyć.
Jak nie trafi się nic to wezmę nowe i tyle.

ps. Poza tym jestem z Krakowa ;) Potargować zawsze można
:)