Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

UseYbrain

Posiadacz elektryka

cooler

Pionier e-mobilności
Ups... To się doczekaliśmy :) czy warto tyle dopłacać do paru świecidełek i wentylowanych siedzeń?
Dla wielu, którzy zmieniają auta co 2-3 lata, bo zmienić muszą bo się w starym modelu uduszą, pewnie warto. Dla mnie, który oczekiwał nieco innych, bardziej praktycznych zmian raczej nie.
Ceny pewnie za jakiś czas spadną, teraz jest opłata za nowość i celują w tych powyżej.

STMS

Pionier e-mobilności
To jakieś nieporozumienie, znacznie zawyżyli cenę żeby sprzedać zapasy starego Y?
Czy podobnie było z 3?

tyle kosztował Y LR w 2023 roku po już sporych obniżkach ... później zaczęły się kolejne z powodu plotek o nowym Y

czyli wg mnie jest ok - obniżek spodziewaj się na końcach kwartałów [jak skończą się stare] a stałych niższych cen za rok / dwa lub jak konkurencja wymusi

Bronek

Pionier e-mobilności
Porównując nie do najtańszego Y , bo chyba trzeba tą konkretną ofertę porównywać do Y Performens, to warto było poczekać
Boost , hak jest..
Wentylacji tyłka, kamerki i składania tylnych foteli nie nazwał bym pierdołami Zmienili też audio
Tak do tego podchodząc, to różnica w cenie robi sie niemal symboliczna

PS Brak białej u nas tapicerki, więc ja bym teraz jej nie kupił :)

Last edited:

Luq-CIN

Zadomawiam się
Trochę słabo z tą ceną
Z drugiej strony jeśli policzymy dodatki to już tak źle nie jest
265 - 10 (koła 20”) - 6,5 (hak) = 249
Jeśli odliczymy jeszcze lakier -11.4 robi się 233 a to już cenę jak dla mnie do zaakceptowania i tylko 8 tyś więcej już stary model

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022