Starlink firmy SpaceX ma już 10 000 klientów w Stanach Zjednoczonych i poza nimi

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

BigB00

Posiadacz elektryka
Teoretycznie Tesla i SpaceX to oddzielne firmy, ale wydaje mi się, że Tesla mogłaby wynegocjować dobre warunki dostaw internetu od SpaceX. Prezesi obu firm są w dobrych stosunkach :D
Oczywiście jak już Starlink ruszy pełną parą.

danielm

Pionier e-mobilności
Teoretycznie Tesla i SpaceX to oddzielne firmy, ale wydaje mi się, że Tesla mogłaby wynegocjować dobre warunki dostaw internetu od SpaceX. Prezesi obu firm są w dobrych stosunkach :D
Oczywiście jak już Starlink ruszy pełną parą.
nie ma szans na internet w tesli od spacex. to jest internet stacjonarny. nikt nie będzie jeżdzić z anteną kierunkową na dachu :)

BigB00

Posiadacz elektryka
nie ma szans na internet w tesli od spacex. to jest internet stacjonarny. nikt nie będzie jeżdzić z anteną kierunkową na dachu :)
To mnie zaskoczyłeś. Nie wiem czemu, ale zdawało mi się, że to internet również mobilny. No cóż, wydawało mi się.

danielm

Pionier e-mobilności
To mnie zaskoczyłeś. Nie wiem czemu, ale zdawało mi się, że to internet również mobilny. No cóż, wydawało mi się.
na chwilę obecną jest gorzej niż zapowiadali. satelity nie komunikują się między sobą tylko zapewniają komunikację między tobą a stacją bazową którą spacex musiał wybudować kilkadziesiąt km od ciebie