Mam nadzieję że ktoś stąd będzie miał okazję to sprawdzić, bo też myślę o zakupie OP13, ale z UWB wszędzie widzę sprzeczne informacje.Odnalazłem info, że UWB w OP13 działa jako funkcja odnajdywania telefonu, nawet po wyłączeniu zasilania.
Działa to podobnie jak Pixel 9pro.
Kwestia sprawdzenia czy to wystarczy, do otwierania trunka.
Jeżeli to będzie działać, to OP13 jest w kręgu zainteresowania.
Daj proszę znać jak działa ta nowa funkcja z podgrzewaniem baterii do szybkiego ładowania - czy da się włączyć przygotowanie do szybkiego ładowania, wybierając na mapie np. MOP, na którym wiem, że jest szybka ładowarka ale nie jest w żaden sposób oznaczona na mapie Tesli?Update właśnie się instaluje 👍
Dodatkowe kosztowne certyfikaty łączności.Mam nadzieję że ktoś stąd będzie miał okazję to sprawdzić, bo też myślę o zakupie OP13, ale z UWB wszędzie widzę sprzeczne informacje.
Nie rozumiem jaki ma sens nie pozwalanie na korzystanie z funkcji, która i tak już jest w procesorze, a nawet działa ale tylko w wybranej sytuacji.
to była jedna z kilku funkcji dla której kupiłem commandera. Bardzo przydatne. Fajnie że to wprowadzają w aktualizacjiPrzy okazji załatwia też drugi punkt update-u czyli grzanie baterii![]()
Mam GEN2 i w TMY działa otwieranie Trunka i drzwi, wystarczy się zbliżyć do auta na 3m i po nastawionym czasie wszystko otwiera i zaprasza do środka.Mam GEN1 i otwieranie trunka, praktycznie działa losowo. Więcej razy nie działa.
A da się zrobić coś podobnego jak w abrp czyli "naładuj w tym miejscu" nawet jak na mapie nie widać że to ładowarka ?U mnie też wpadła nocy. Aktualizacja też zajęła ~45 minut.
Sprawdziłem oczywiście to podgrzewanie do ładowarek.
Szczecin, jest ładowarka Greenwaya przy salonie BMW w Ustowie (https://maps.app.goo.gl/BCDR8BsMZ85Pcup26), która nie pojawia się na liście ładowarek w samochodzie.
Wyszukałem ją na mapie, ustawiłem nawigację i auto zaczyna grzać baterię.
Widocznie pobiera dane o ładowarkach np. z google maps, albo jakiejś innej bazy.