Volvo EX30 czy to paradox ID.3 ?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

Olecki

Pionier e-mobilności
Rolety na dach niestety nie ma nawet w opcji. Materiały w środku - są cztery wersje środka, tapicerki są fajne a plastiki nie ma tragedii. W środku są demoty zależne od koloru tapicerki i na to też trzeba zwrócić uwagę.
Zawieszenie jest jak dla mnie ok ale nie testowałem go ekstremalnie. Możesz się jednak rozczarować bo napęd AWD potrafi bardzo szybko korygować tor jazdy przez co samochód jeździ bardzo 'prawilnie' i nie ma aż takiej przyjemności z jazdy jak w klasycznym RWD.

TomRS

Pionier e-mobilności
Rolety na dach niestety nie ma nawet w opcji. Materiały w środku - są cztery wersje środka, tapicerki są fajne a plastiki nie ma tragedii. W środku są demoty zależne od koloru tapicerki i na to też trzeba zwrócić uwagę.
Zawieszenie jest jak dla mnie ok ale nie testowałem go ekstremalnie. Możesz się jednak rozczarować bo napęd AWD potrafi bardzo szybko korygować tor jazdy przez co samochód jeździ bardzo 'prawilnie' i nie ma aż takiej przyjemności z jazdy jak w klasycznym RWD.
W opisie najwyższej wersji wyposażenia była chyba wymieniona roleta, albo mi się przewidziało ?
A wersja performance ma tryb jazdy o takiej nazwie, który jakoby pozwala na więcej (wg carwow).
Fajnie, że pozytywnie oceniasz materiały we wnętrzu i wykonanie. Ale oczywiście musieli przyciąć koszty na wyświetlaczu za kierownicą i ew HUD ;) W każdym razie z ciekowością go obejrzę i rozważę jako ew alternatywę dla Tesli

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
W opcji jest tylko przesłonka na szyberdach ale to po prostu akcesorium chyba na przyssawki, tak więc trochę lipa.
Mi najbardziej podoba się tapicerka z szarej wełny ale nie każdemu może podpasować. No i przy dzieciach może być ciężka w utrzymaniu...

Marcin J

Nowy na Forum
Witam wszystkich.
Jako przyszły nowy użytkownik EV, mam do wyboru ec3 w wersji Max lub ex30 w bieda wersji.
Będzie to najem na 3 lata. Różna w racie miesięcznie to 250zł. Plus różnica w ubezpieczeniu.
Co doradzali byście szanowni Koledzy, będzie to drugi samochód do codziennej jazdy, raz na kwartał może jakiś wypad 200 -300km.
Mg4 odpada nie mają najmu tylko leasing.
Pozdrawiam
Marcin

Esiak

Posiadacz elektryka
Witam wszystkich.
Jako przyszły nowy użytkownik EV, mam do wyboru ec3 w wersji Max lub ex30 w bieda wersji.
Będzie to najem na 3 lata. Różna w racie miesięcznie to 250zł. Plus różnica w ubezpieczeniu.
Co doradzali byście szanowni Koledzy, będzie to drugi samochód do codziennej jazdy, raz na kwartał może jakiś wypad 200 -300km.
Mg4 odpada nie mają najmu tylko leasing.
Pozdrawiam
Marcin
A jaka rata wychodzi za Ex30? Jest opcja 2 lat?

Ev3

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich.
Co doradzali byście szanowni Koledzy,
Inster.