kiki111

Fachowiec
Dofinansowanie jest na kwotę netto wpłacona jako wkład własny do leasingu, ponieważ VAT nie może być kosztem kwalifikowanym. Jeśli ktoś wpłaci 36900 zł brutto wkładu własnego, to otrzyma 30000 zł zwrotu.
No właśnie z mojej analizy wynika że jeśli załapie się na premie za dochód i złomowanie to otrzyma jednak 40k.

krzyss

Pionier e-mobilności
No właśnie z mojej analizy wynika że jeśli załapie się na premie za dochód i złomowanie to otrzyma jednak 40k.
Nie jesli pierwsza wplata byla za niska. Jesli chcesz 40kzl to do leasingu musisz wplacic w poerwszej racie 49200.- czyli 40kzl netto

nikos95

Nowy na Forum
Nie jesli pierwsza wplata byla za niska. Jesli chcesz 40kzl to do leasingu musisz wplacic w poerwszej racie 49200.- czyli 40kzl netto
Co ostatecznie moim zdaniem jest trochę pozbawione sensu. Analizując oferty wynajmu długoterminowego wnioskuję, iż ostateczne koszty, niezależnie czy ktoś uzyska premię czy nie, są do siebie w obu przypadkach bardzo zbliżone.

kiki111

Fachowiec
ale we wniosku wygląda to tak jakby te premie nie były wliczam w opłatę wstępną.
1738401055322.png
tu celowo wpisałem 29 netto wstępnej, ustawione jest złomowanie i niski dochód.

umcus

Pionier e-mobilności
ale we wniosku wygląda to tak jakby te premie nie były wliczam w opłatę wstępną.
View attachment 24452
tu celowo wpisałem 29 netto wstępnej, ustawione jest złomowanie i niski dochód.
Pytanie czy to czasem nie błąd. Z jednej strony rozumiem, bo premia jest za złomowanie, a nie wpłatę, z drugiej czytając zapisy programu wychodzi inaczej. Jak zwykle wyjdzie w praniu.

kiki111

Fachowiec
No właśnie, wyjdzie w praniu. Mam rezerwację w stelantisie i skoro prawdopodobnie nie wchodzą spółki cywilne to sobie zakombinowałem że wezmę na mamę emerytkę ale wtedy dobrze by było zgarnąć całą pulę. Tylko dealer liczy, że w poniedziałek dopniemy sprawę a tu więcej pytań niż odpowiedzi na razie.

krzyss

Pionier e-mobilności
No właśnie, wyjdzie w praniu. Mam rezerwację w stelantisie i skoro prawdopodobnie nie wchodzą spółki cywilne to sobie zakombinowałem że wezmę na mamę emerytkę ale wtedy dobrze by było zgarnąć całą pulę. Tylko dealer liczy, że w poniedziałek dopniemy sprawę a tu więcej pytań niż odpowiedzi na razie.
A mama zezłomowala auto ? ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Orientujecie się może kiedy Arval i reszta uruchomią oferty pod nowy program, dla wynajmu długoterminowego?
Program nie wystartowal jeszcze. W leasingach takie procesy czasem trwaja miesiacami. Zanim wystartuja to program sie skonczy 😂

A na powaznie… pisz do Arvala

Najnowsze dyskusje