Rozwój SuC w Polsce

cooler

Pionier e-mobilności
Tylko mi chodzi o to jak fizycznie stanąć w takiej kolejce? Stoi się w Ząbkach od strony Marek? Warszawy? Czy czekasz na wysokości SuC i przeparkowujesz jak się coś zwolni? Skąd wiadomo wtedy kto jest pierwszy lub ostatni?

kubatar

Pionier e-mobilności
Tylko mi chodzi o to jak fizycznie stanąć w takiej kolejce? Stoi się w Ząbkach od strony Marek? Warszawy? Czy czekasz na wysokości SuC i przeparkowujesz jak się coś zwolni? Skąd wiadomo wtedy kto jest pierwszy lub ostatni?
Jedni stawali od strony centrum waszawy a drudzy od S8. I tych drugich bylo wiecej.

cooler

Pionier e-mobilności
Jedni stawali od strony centrum waszawy a drudzy od S8. I tych drugich bylo wiecej.
A jak się dogadywali kto teraz wjeżdża, skoro stali z dwóch stron?
Żeby nie było że pytam złośliwie: drążę bo trasy oganiałem do tej pory ICE, Teslą jeżdżę na własnym prądzie, ale mam teraz sporo kasy z poleceń do wydania oraz skończyła się gwarancja więc zamierzam docisnąć auto i trochę więcej nim latać - tym bardziej że Tesle są niesprzedawalne w rozsądnych pieniądzach więc musi teraz odpracować stratę :)
Więc pewnie wcześniej czy później trafię na kolejkę i muszę wiedzieć jak się zachować.

kubatar

Pionier e-mobilności
A jak się dogadywali kto teraz wjeżdża, skoro stali z dwóch stron?
Żeby nie było że pytam złośliwie: drążę bo trasy oganiałem do tej pory ICE, Teslą jeżdżę na własnym prądzie, ale mam teraz sporo kasy z poleceń do wydania oraz skończyła się gwarancja więc zamierzam docisnąć auto i trochę więcej nim latać - tym bardziej że Tesle są niesprzedawalne w rozsądnych pieniądzach więc musi teraz odpracować stratę :)
Więc pewnie wcześniej czy później trafię na kolejkę i muszę wiedzieć jak się zachować.
Serio ktoś korzystał z twoich poleceń? Haha

Nie brałem udziału w tej kolejce więc nie odpowiem. Chyba musi nas wesprzeć ktoś kto na codzień tam jeździ. Zakładam ze w innych lokalizacjach jest łatwiej jesli jest dojazd tylko od jednej strony

cooler

Pionier e-mobilności
Na szczęście będąc w trasie jeszcze nie stałem w Ząbkach 😅
A ja mam po drodze z jednego domu do drugiego więc chyba zacznę częściej tam się ładować.Ostatnie parę razy było duże obłożenie ale nie na tyle żeby stać w kolejce. Bardziej widziałem że zasilanie nie wyrabia, bo wydajność pomimo przygotowania baterii była daleko od możliwości auta - i może w tym jest problem że robią się kolejki, wszystko trwa dużo dłużej niż powinno.
No cóż, jak będę stał to podpatrzę jak to się robi.

bragyou

Posiadacz elektryka
A ja mam po drodze z jednego domu do drugiego więc chyba zacznę częściej tam się ładować.Ostatnie parę razy było duże obłożenie ale nie na tyle żeby stać w kolejce. Bardziej widziałem że zasilanie nie wyrabia, bo wydajność pomimo przygotowania baterii była daleko od możliwości auta - i może w tym jest problem że robią się kolejki, wszystko trwa dużo dłużej niż powinno.
No cóż, jak będę stał to podpatrzę jak to się robi.
U mnie jest OK, ostatnio był tylko problem na pierwszej ładowarce - 35kW i nichuchu więcej. Po zmianie na inną poszło bez problemu.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Wczoraj byłem w Ząbkach to było 11 wolnych. Jeszcze mi się nie zdarzyło czekać, ale ja zazwyczaj jadę wieczorem.

Póki co tylko raz stałem w kolejce, w Katowicach. Akurat byłem pierwszy więc stanąłem gdziekolwiek, a następny kolega w kolejce ustawił się po prostu za mną. Obyło się bez rękoczynów :p.