Dziś odebrałem swojego oczojeba..

JareG

Pionier e-mobilności
No to ja bym ścigał dealera.
Mi dali instrukcję po polsku, grubą jak diabli.
A możesz cyknąć fotę tego i podesłać..? Im tam chyba muszę paluchem pokazywać co i jak.. więc jak rzucę fotą tej polskości, to nie będzie gadania 🤣
BTW: ma ktoś instrukcję do navi?
(mnie dali tylko taką z kilkoma stronami w każdym języku i kodem QR do pobrania pełnej)
Ja nie mam.
Ew. ktoś wie, jaką komendą można głosowo podać nowy cel do nawigowania?
W sumie to nigdy takiego bajeru nie używałem, nawet jak był w aucie.. jakiś taki 'starożytny' jestem, wklepuję target..
I to samo dotyczy harmonogramów ładowania - to się da gdzieś ustawić z samochodu, czy trzeba najpierw aplikację do uvo ściągnąć i tylko w niej takie ustawienia?
Wydaje mi się, że widziałem to w aucie. Jutro poszukam, jakby co.

Pozdrawiam

lookash_c

Pionier e-mobilności
W sumie to nigdy takiego bajeru nie używałem, nawet jak był w aucie.. jakiś taki 'starożytny' jestem, wklepuję target..
Ja to jakoś w ogóle nie ogarniam tej nawigacji, nie umiem normalnie celu wprowadzić :-D Wpisuję miasto, ulicę, nie działa... Chyba muszę przeczytać instrukcję ;-)

JareG

Pionier e-mobilności
Ja to jakoś w ogóle nie ogarniam tej nawigacji, nie umiem normalnie celu wprowadzić :-D Wpisuję miasto, ulicę, nie działa... Chyba muszę przeczytać instrukcję ;-)
Jak wpisuję dane z terenu Polski, to działa (normalnie wpisuję bez polskich liter, bez przecinków etc.). A jak chcę wpisać np. Stavanger, to dupa (ale nie szukałem czy nie ma tam możliwości zmiany kraju - niektóre nawi takie coś mają).. ale to było na starym sofcie, muszę sprawdzić na nowym co mi go wgrali ostatnio..

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
A możesz cyknąć fotę tego i podesłać..? Im tam chyba muszę paluchem pokazywać co i jak.. więc jak rzucę fotą tej polskości, to nie będzie gadania 🤣
Daj maila do siebie.
Wg instrukcji na stronie powinna zadziałać komenda głosowa "wyszukaj adres".
Tyle że nie działa i w pomocy w aucie też takiej nie widać....

JareG

Pionier e-mobilności
Daj maila do siebie.
[email protected]
Wg instrukcji na stronie powinna zadziałać komenda głosowa "wyszukaj adres".
Tyle że nie działa i w pomocy w aucie też takiej nie widać....
Nie jestem pewny gdzie, ale gdzieś tam przy konfigurowaniu chyba profilu, przy wyborze języka napisało, że jak wybiorę jęz. polski, to sterowanie głosowe nie będzie ze mną gadać.. może to jest przyczyna?

Co do harmonogramu ładowania odpalanego z auta - trza zrobić tak: wcisnąć przycisk EV, na ekranie wyświelą nam się trzy 'części', i w pierwszej po lewej (przynajmniej u mnie, patrz foto1) mamy możliwość wejścia w konfigurację tego całego ustrojstwa.
e-Soul_64kWh-zarzadzanie_ladowaniem1.JPG
e-Soul_64kWh-zarzadzanie_ladowaniem2.JPG

Pozdrawiam

Cav

Pionier e-mobilności
Nie jestem pewny gdzie, ale gdzieś tam przy konfigurowaniu chyba profilu, przy wyborze języka napisało, że jak wybiorę jęz. polski, to sterowanie głosowe nie będzie ze mną gadać.. może to jest przyczyna?
Pewnie masz rację.

Wg instrukcji z:

Mają tam zastrzeżenie:
  • Polecenia nawigacji z wyjątkiem „Adres wyszukiwania/Znajdź POI/Znajdź <kategorię>” są obsługiwane w języku rosyjskim, portugalskim, polskim, szwedzkim, tureckim, czeskim, duńskim i norweskim. Zmień język systemu na inny.
Pytanie tylko, po co w dalszej części POLSKIEJ instrukcji, opisują jak wydać polecenie w języku polskim, którego system nie obsługuje? ;-)

Cav

Pionier e-mobilności
Co do harmonogramu ładowania odpalanego z auta - trza zrobić tak: wcisnąć przycisk EV, na ekranie wyświelą nam się trzy 'części', i w pierwszej po lewej (przynajmniej u mnie, patrz foto1) mamy możliwość wejścia w konfigurację tego całego ustrojstwa.
Jest jakiś klawisz, który umożliwia szybkie rozpoczęcia ładowania, z pominięciem harmonogramu (np. na stacji DC)?

JareG

Pionier e-mobilności
Jest jakiś klawisz, który umożliwia szybkie rozpoczęcia ładowania, z pominięciem harmonogramu (np. na stacji DC)?
A po co Ci klawisz..? Wpinasz wtyczke DC i np. na GreenWay'u aktywujesz/rozpoczynasz ładowanie kartą. Harmonogram wtedy nie przeszkadza - u mnie on koliduje, gdy chcę się ładować AC (np. ze słupka). Ja wtedy uruchamiam ładowanie za pomocą UVO. Ale czasami po podpięciu evse 11kW mimo aktywowanego harmonogramu zaczyna się ładowanie - wtedy znowu via UVO je wyłączam.. i zacznie się ładować zgodnie z ustawionym harmonogramem 🤣

Pozdrawiam