Ciekawe bo ja mam na ostatniej fakturze tak jak podałem, na pewno macie taryfę G12w w Enerdze ?
Nie, G12R.
Po co robić sobie krzywdę i więcej płacić?
Ciekawe bo ja mam na ostatniej fakturze tak jak podałem, na pewno macie taryfę G12w w Enerdze ?
Nie, G12R.
Tutaj fajnie rozpisane cenniki operatorów w różnych taryfach na 2025r.
Archiwa Inne - Akademia Fotowoltaiki
akademia-fotowoltaiki.pl
Jestem głównie w weekendy, widzisz na moim zrzucie jak wygląda podział ilości kWh przy ładowaniu auta....No to porównujemy jabłka do gruszek w takim razie a G12w na działce ma sens gdy jesteś tam głownie w weekedny.
Zobacz na zrzut Bronka, ma to samo co ja.Jakie masz opłaty dodatkowe licznikowe w tej G12r ?
No a o tym chyba tutaj gadamy.Przy normalnym użytkowaniu gdzie w weekendowe dni mam taniej to G12w się sprawdza natomiast jak doszłoby ładowanie samochodu to nawet bez zagłębiania się na oko widać że g12r wyjdzie lepiej.
Nie ma sensu. Najtańsze ładowanie to dystrybucja g12w i taryfa dynamiczna, wiosna-jesień będzie ładowało w okolicach 0-0.1Nie, G12R.
Nie ma jednej reguły. Nie kazdy siedzi w chacie w domu w weekend . I każdy inaczej żyje i mieszka itp.Nie ma sensu. Najtańsze ładowanie to dystrybucja g12w i taryfa dynamiczna, wiosna-jesień będzie ładowało w okolicach 0-0.1
Z czego to wynika tak dużo? Ja w kr mam 1zl, wcześniej było 0.97. Czyste g12Tauron, woj. małopolskie, taryfa G12 (ostatnia linijka to już G13), ceny brutto (z VAT):
View attachment 24807
Ale co jest dużo? Ceny podałem wg. faktur za ostatnie kilka miesięcyZ czego to wynika tak dużo? Ja w kr mam 1zl, wcześniej było 0.97. Czyste g12