Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

Szynkus

Zadomawiam się
Adaptacji nie ma jeszcze bo w USA nie jest to dozwolone. Tak samo jak mają mniejszą moc świateł, jak jestem w stanach i jadę autem na ledach to ciągle mam wrażenie, że nie mam świateł mijania.
Swoją drogą to przez przepisy o mocy świateł, głównie drogowych (długich) producenci ubijają lampy laserowe. Nie opłaca im się ich oferować przy zamkniętym na nie tak dużym rynku.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Strasznie pchasz tego id7 …
Nie pcham. Tylko przyglądam, się, jaki drugi BEV kupić, i TMY jak i ID.7 są u mnie na podium. I jeden i drugi samochód ma zalety i wady, oczywiście. Ale jeżeli chodzi o wielkość bagażnika to wygrywa ID.7, obojętnie co ogłasza Elon w datasheet.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Nie pcham. Tylko przyglądam, się, jaki drugi BEV kupić, i TMY jak i ID.7 są u mnie na podium. I jeden i drugi samochód ma zalety i wady, oczywiście. Ale jeżeli chodzi o wielkość bagażnika to wygrywa ID.7, obojętnie co ogłasza Elon w datasheet.
Kup Y. Mega auto. Id.7 to taki przypudrowany Passat.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Kup Y. Mega auto. Id.7 to taki przypudrowany Passat.
Mam jeszcze czas, bo zamierzam kupić pod koniec roku. Zobaczymy co (i za ile) będzie wtedy na rynku.

CODI

Fachowiec
Mówisz o przednich? Tam jest soczewka, nie wiem czy cokolwiek widać. Wyjdzie w praniu, na jazdach.
Jest moment na filmie gdzie kamera przejeżdza naprzeciw tego swiatla i widać punkty świetlne (własnie dzięki soczewce która powiększa ledy). Widziałem 4 ale poderzewam ze są dodatkowe 2 aby doświetlac boki.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Podobno w Chinach na facelift modelu Y w ciągu kilku pierwszych dni wpłynęło około 130 tys. zamówień. Znane są może dane odnośnie zamówień z innych krajów?

krzyss

Pionier e-mobilności
Ogladalem ten film o nowym Y z Joe Leno, i powiem wam ze jestem troche zawiedziony. Jak sie skupicie na obserwacji auta na filmie w chwili gdzie jezdzi, i na dzwiekach w kabinie to wychodzi ze jednak wyciszenie w Y nie bedzie takie super. Slychac bardzo w mikrofonach jak pokonuja nierownosci, dodatkowo widac ze auto nadal jest twarde. Ja bardzo sie napalilem ze to bedzie miekkie auto jak HL, a nie wyglada ze tak ma byc…

Ogladal ktos i moze potwierdzic moje obawy ? A moze jest jeszcze jakos tez gdzie pokazuja jak Juniper jezdzi ?

CODI

Fachowiec
Myślę, że zbyt dużo sobie wyobrażasz ;)
Ok są tylko 3 albo 4 :). Ale to amerykanska wersja wiec słabsze swiatla niz w EU.
Ale matrixowe swiatla z 4 diód to nieduzo.
Chociaż moj czołg ma 2 diody na strone i daje rade.
obrazek swiatla.png

Last edited: