Z kołpakami czy bez?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Wesołych Świąt i nie przejmujcie się pierdołami.
Zderzakami zresztą też ;)

eimi

Pionier e-mobilności
Trochę czasu minęło. Zakładam, ściągam, zakładam, ściągam te kołpaki i nie mogę się zdecydować :ROFLMAO:

Ogólnie staram się dbać o zaciski i tarcze, tj. po każdej myjni wyłączam rekuperacje i je susze. Jak się robią matowe, to też je docieram.

Ale zastanawiam się czy więcej syfu na zaciskach zbiera się z kołpakami, czy bez kołpaków? I tak od wewnątrz koło jest otwarte, a kołpaki jednak blokują trochę przepływ powietrza.

zielony

Fachowiec
Też tak robiłem ściągałem i zakładałem bo nie mogłem się zdecydować, do czasu aż zauważyłem że mam porysowane felgi od uchwytów kołpaków.
Wówczas już założyłem kołpaki aby zasłonić zarysowania i już nie miałem tego dylematu :)

eimi

Pionier e-mobilności
Też tak robiłem ściągałem i zakładałem bo nie mogłem się zdecydować, do czasu aż zauważyłem że mam porysowane felgi od uchwytów kołpaków.
Wówczas już założyłem kołpaki aby zasłonić zarysowania i już nie miałem tego dylematu :)
Ja mam podklejone zaczepy taśmą parcianą i nic nie rysują ;) bez tego się rysują w trakcie jazdy od samej pracy kołpaka na feldze.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kolpaki daja chyba nawet wiecej niz 5% zasiegu. Ja jezdzilem sporo bez bo ladniej wygladaly kola, jednak w trasie kolpaki sa niezbedne,
Rysami sie nie przejmuje, tak zoralem krawedzie ze rysy od kolpakow nie przeezkadzaja ;)

Raf24

Fachowiec
Ja mam podklejone zaczepy taśmą parcianą i nic nie rysują ;) bez tego się rysują w trakcie jazdy od samej pracy kołpaka na feldze.
Jak masz białą to "bez" jest ok + przyciemnienie przednich szyb + zaciski ala Ferrari z AIiex..+ znaczni na czarno (Plasti Dip):cool: .
Zużycie z i bez ?? Na trasie Poznań - Warszawa wymiana/montaż co 100 km 0 % różnic .

Attachments

• 462544153_1797375727467436_4403865681917700738_n.jpg
    462544153_1797375727467436_4403865681917700738_n.jpg
    294,5 KB · Liczba wyświetleń: 29

maciekTSL

Nowy na Forum
Ja póki co jeżdżę z kołpakami, mimo że nieco mnie denerwuje srebrny rant felgi wystający spod czarnego kołpaka (zimówki mam na srebrnych felgach). Niestety sporo jazdy w trasie powoduje, że w zimie wolę nie ryzykować z zasięgiem i podobnie jak kolega @grogi.giant spróbuję poeksperymentować na wiosnę :)

Najnowsze dyskusje