Jest ktoś z Gdańska?Darmowe ładowarki 😁

Jusand

Posiadacz elektryka
Trochę odkopię wątek, ale to nieprawda - ciągle są darmowe słupki Energii w Gdańsku. Przy Auchan Szczęśliwa jest słupek - aczkolwiek bardzo humorzasty. Ale jak już wystartuje to idzie za darmo.
Kolejne darmowe to 5 słupków (po 2 złącza każdy) są na parkingu przy molo Brzeźno - nadal darmowe - tylko podłączasz i ładuje się pełne 11kW.
Według aplikacji Orlenu to jest płatny punkt. To jak go uruchomić, by nie pobrało opłaty?

Pepek

Posiadacz elektryka
Według aplikacji Orlenu to jest płatny punkt. To jak go uruchomić, by nie pobrało opłaty?
Faktycznie, wg apki oba płatne - oba jednak zaczynają ładować po podłączeniu kabla. Ten pod auchanem już rzadko (a to zgłasza jakieś błędy, a to nie ładuje wcale jak ktoś ładuje z drugiego gniazda, itp.), natomiast ten na parkingu działa "od strzała". Może to jakiś błąd u nich, czy coś? Byłem przekonany, że to jest darmowe, skoro ładuje do razu po podłączeniu kabla.

Last edited:
U

ukouko

Gość
Faktycznie, wg apki oba płatne - oba jednak zaczynają ładować po podłączeniu kabla. Ten pod auchanem już rzadko (a to zgłasza jakieś błędy, a to nie ładuje wcale jak ktoś ładuje z drugiego gniazda, itp.), natomiast ten na parkingu działa "od strzała". Może to jakiś błąd u nich, czy coś? Byłem przekonany, że to jest darmowe, skoro ładuje do razu po podłączeniu kabla.

Piszesz o parkingu Auchan/Szczesliwa.
Tam jest jedno podwójne miejsce przy wejściu od strony stacji benzynowej.

Jest jakieś inne ? Piszesz o dwóch;)

Byłem tam 4 razy i zawsze po podłączeniu Tesli3 nic się nie działo, dopiero aplikacja Orlenu uruchamiałem ładowanie. Płatne ładowanie

Pepek

Posiadacz elektryka
Piszesz o parkingu Auchan/Szczesliwa.
Tam jest jedno podwójne miejsce przy wejściu od strony stacji benzynowej.

Jest jakieś inne ? Piszesz o dwóch;)

Byłem tam 4 razy i zawsze po podłączeniu Tesli3 nic się nie działo, dopiero aplikacja Orlenu uruchamiałem ładowanie. Płatne ładowanie
Pod auchanem jedno, 2 stanowiskowe, kiedyś po prostu ładowało po podłączeniu, ostatnio świruje - uruchamiać w apce nie próbowałem, nie miałem potrzeby (ani apki skonfigurowanej, bo z orlena to już z 10 m-cy nie korzystam).
Drugie to parking Brzeźno.

Rafal9184

Zadomawiam się
Byłem dzisiaj na parkingu przy molo w Brzeźnie i próbowałem się podłączyć bez autoryzacji aplikacją, niestety nie zadziałało (próbowałem na trzech różnych słupkach). Dopiero po autoryzacji ruszyło.
Natomiast darmowe ładowarki dalej są m.in. przy Porcie Gdańsk - korzystałem dzisiaj, uruchomienie aplikacją Equay.

Pepek

Posiadacz elektryka
No możliwe, że już ogarnęli i przestało działać za friko. Ja ostatnio byłem przed Wielkanocą i działało ok. Od tego czasu nie miałem kiedy, a ostatnio to za ładna pogoda i za dużo ludzi w tym rejonie dla mojego psa.
A przy porcie są darmowe od początku, ponoć tak ma być jeszcze jakiś czas, ale ostatnio jak tam byłem to były w remoncie i nic nie działało - apka pokazywała je offline. To dobrze wiedzieć, że już jest ok.

Kanapa

Zadomawiam się
Hej
Jaka appka dziala na ładowanie w Porcie Gdanskim przy Kapitanacie? Equay?
Niby mam tą appke ale wyskoczyl mi błąd ładowania. Na aplikacji Equay jej nie widać. Jest na Elocity.
Wczoraj ktoś Teslę tam ładował.

Pepek

Posiadacz elektryka
Hej
Jaka appka dziala na ładowanie w Porcie Gdanskim przy Kapitanacie? Equay?
Niby mam tą appke ale wyskoczyl mi błąd ładowania. Na aplikacji Equay jej nie widać. Jest na Elocity.
Wczoraj ktoś Teslę tam ładował.
Ładowałem się ostatnio na jesieni, wtedy działał Equay. Na Elocity też była, ale tam jako płatna, a na Equay bezpłatna. Teraz też widać ją w Equay.

Kanapa

Zadomawiam się
Hej - czy z darmowych stacji ładowania w Gdańsku zostaly tylko te trzy miejscówki Portu Gdańsk?
Moze sa jeszcze jakieś inne w Trójmieście czy okolicach?

Attachments

• IMG_5427.jpeg
    IMG_5427.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 48
  • IMG_5424.jpeg
    IMG_5424.jpeg
    728,1 KB · Liczba wyświetleń: 47
  • IMG_5426.jpeg
    IMG_5426.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 47