Nowa Tesla Y - dostępne wszystkie warianty

kubatar

Pionier e-mobilności
Jak byłem w sobote w Ząbkach to sporo było jeszcze starych Y na placu. Ciekawe czy w jakichś pobliskich lokalizacjach również składują. Skoro dostawy nowego Y maja ruszyć od marca to czas czyścić magazyny

tompil

Zadomawiam się
Tylko czy warto kupić stary model np. 15 tys. taniej? Według mnie nie warto, bo drobnych zmian jest dużo. Różnica w cenie musiałaby być większa.

eimi

Pionier e-mobilności
Tylko czy warto kupić stary model np. 15 tys. taniej? Według mnie nie warto, bo drobnych zmian jest dużo. Różnica w cenie musiałaby być większa.
Pewnie nie, więc roznica będzie większa.
Ale na samym leasingu 3 letnim będzie z 12% różnicy.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka

Za gotówkę - na tą chwilę nie warto - bo nie dość, że starszy model, to jeszcze produkcja pewnie 2024 a nie 2025.

Przy leasingu - to już trochę inaczej. Dla moich warunków różnica wychodzi 22000 zł netto.

No i są różnice w audio i wykończeniu wnętrza - Juniper tylko LR AWD ma audio premium z subwooferem. Warto na to zwrócić uwagę jak ktoś byłby zainteresowany (jak potencjalnie ja) tylko LR RWD.

Last edited:

umcus

Pionier e-mobilności
Jest szansa, że okrojone audio też będzie nieźle grać. W Highlandzie SR może czasami brakowało pier^H^H^H^Hwalnięcia, ale generalnie nieźle grało.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Szacowane WLTP nie powala :( liczyłem na 600km LR AWD na 19'

nabrU

Moderator