Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

KrzysztofFly

Moderator
a w ogóle to będzie Y z Niemiec czy Chin?
Y na rynek europejski, jest aktualnie produkowany w Giga Berlin.
jeszcze jedno pytanie
za fakturę płaci się kartą czy można normalnym przelewem?
Kartą można wpłacić zaliczkę przy zamawianiu, resztę płacisz przelewem na konto.

CODI

Zadomawiam się
A kto mówi o 15 wersjach?
EVdlaCiebie.pl, Polismate Dominik Kasztelaniec, Daniel Grzyb ingreen360.pl. Ta trójka wystarczy, żeby zorientować się w ofercie rynkowej. Uderzanie bezpośrednio jest średnio dobrym pomysłem. Ale jasne, można. A jak już dostaniesz oferty, to wracasz do tych co dali gorsze oferty i pytasz, czy są skłonni coś jeszcze ugrać. A potem wybierasz najlepszą ofertę.
A dlaczego przez pośredników ? Nie mam doświadczenia w leasingach ale wiem ze z pośrednikami rzadko robisz dobre deale. Oni po prostu znają lepiej rynek. Myślę ze tutaj na forum mamy sumarycznie wieksza wiedzę niz kotokolwiek na rynku leasingu :)
Przez lata wspolpracowałem z pośrednikami w hypo. Te super dobre deale teraz są w sądach :)

Last edited:

nabrU

Moderator
Założyć konto na firmę JDG (inny adres i mail) czy prywatnie?

Logiczne (przynajmniej dla mnie), że jak kupujesz na JDG to zamawiasz i płacisz jako JDG.

Nie zapomnij o czyimś linku polecającym w trakcie zamawiania.

nabrU

Moderator
Niestety na Nowego Y nie ma referrali

Faktycznie, ale pewnie po pierwszych zamówieniach będą polecenia na nową Y. Nigdy nie zaszkodzi kliknąć na czyjś link polecający i to sprawdzić. Parę tysięcy piechotą nie chodzi...

umcus

Pionier e-mobilności
A dlaczego przez pośredników ? Nie mam doświadczenia w leasingach ale wiem ze z pośrednikami rzadko robisz dobre deale. Oni po prostu znają lepiej rynek. Myślę ze tutaj na forum mamy sumarycznie wieksza wiedzę niz kotokolwiek na rynku leasingu :)
Mylisz wiedzę z możliwościami negocjacyjnymi, to są dwie oddzielne sprawy. Ale to są Twoje pieniądze, sam wiesz przecież najlepiej jak je wydać. Ja tylko piszę, że wysłanie zapytania do pośrednika nic Cię nie kosztuje. No dobra, 5 minut na napisanie maila.
Pamiętaj, ze w leasingu musisz mieć konkretne ubezpieczenie (nie takie z mubi czy rankomatu). Ja przy braku zniżek na AC, jak dałem sam szukałem, na TM3 miałem propozycje rzędu 6,5-7 kpln. Z pośrednikiem wyszło 5,5k, po lekkiej negocjacji wylądowało na 4,6k. Sam nigdy bym tyle nie ugrał. Na Junipera wyszło 5,5k czyli nadal bardzo dobrze jak na brak zniżek.
Przez lata wspolpracowałem z pośrednikami w hypo. Te super dobre deale teraz są w sądach :)
Mam wrażenie, że chyba rozmawiamy o różnych pośrednikach. Ja po prostu bardzo nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto. A niekorzystanie z pośrednika oznaczałoby, że machnałem ręką na co najmniej 2 kpln na samym tylko ubezpieczeniu.

umcus

Pionier e-mobilności
jakbym dziś zamówił to kiedy mogą wymagać wpłaty całości?
Bo biorę za gotówkę a lokata kończy mi się za tydzień - 2 marca.
Paaanie, zamawiałem 31/01 a VINu ani widu ani słychu. Raczej małe szanse, żeby non-launch wersję produkowali już na początek marca.

Krk

Posiadacz elektryka
Nie działa mi aplikacja Tesli w telefonie. Coś chyba namieszałem bo usunąłem konto prywatne i stworzyłem firmowe JDG, usuwałem aplikację i instalowałem na nowo i po zalogowaniu kółko się kręci i nie działa. Na kompie konto jest OK.