Minusy i plusy Ioniqa 5

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Myśląc nad zmianą Kony podgrzewanie baterii jest dla mnie warunkiem konicznym. Musk "rozrabia" więc wziąłem na wstrzymanie z Teslą i szukam czegoś używanego do 120 tyś ale koniecznie z podgrzewaniem baterii. VW i spółka musiałyby być 2024 więc poza zasięgiem cenowym więc spoglądam na Ioniqa ale tu też chyba rocznik ma znaczenia. Pomoże ktoś?

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
W zakładanym budżecie jest kilka samochodów z rocznika 2022/2023 ale jak ustalić czy mają tę funkcję. Sprzedający to często handlarze o nikłym pojęciu o elektrach a samochody na drugim końcu Polski.

Ev3

Pionier e-mobilności
Mam pytanie do użytkowników I 5. Od którego roku modelowego można wymusić podgrzewanie baterii ręcznie, i/lub wpisując ładowarkę jako punk docelowy w fabrycznej nawigacji.
To chyba raczej zależy od wersji softu.
W roczniku 2023 na pewno potrafi grzać baterię przy zaplanowanym ładowaniu.
Idzie to wyłączyć w menu rzecz jasna (dbanie o baterie).

Ręcznie włączyć się nie da, albo nie znalazłem.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Halo użytkownicy modeli 21/22 czy macie funkcję podgrzewania baterii po wybraniu ładowarki jako cel?
Znaczenie może mieć chyba też wersja wyposażenia, bo nie wiem czy warunkiem konicznym nie jest posiadanie pompy ciepła tak wynika z opisu wersji wyposażenia w aktualnym katalogu Ioniqa,.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Może poprosisz sprzedawcę żeby zrobił zdjęcie czy jest taka funkcja w ustawieniach auta. Coś jak tu: https://www.reddit.com/r/Ioniq5/comments/ztjgev
To mnie nie przekonuje. Mam funkcję zimową w mojej konie ale to nie oznacza, że ona podgrzewa akumulator. Bardziej przekonało by mnie wyświetlenie "żarników" na kontrolce baterii bo takie coś widziałem na jeździe próbnej Ioniqiem. Czy takie coś się dzieje w rocznikach 21/22?

Ev3

Pionier e-mobilności
To mnie nie przekonuje. Mam funkcję zimową w mojej konie ale to nie oznacza, że ona podgrzewa akumulator.
Dokładnie.
W Soulu też było, ale nie podgrzewało przed ładowaniem.

Janek_

Nowy na Forum
To mnie nie przekonuje. Mam funkcję zimową w mojej konie ale to nie oznacza, że ona podgrzewa akumulator. Bardziej przekonało by mnie wyświetlenie "żarników" na kontrolce baterii bo takie coś widziałem na jeździe próbnej Ioniqiem. Czy takie coś się dzieje w rocznikach 21/22?
Witam wszystkich użytkowników Ioniq5. Mój samochód, odebrany jako nowy, jest z końcówki roku 2022 w wersji Uniq z baterią 77 kWh, 4WD i nigdy "żarników" nie widziałem. Pytałem też o to serwis ale ich wiedza jest powierzchowna i takie "niuanse" uważają chyba za niepotrzebne aby tym się interesować. Jeden ze sprzedawców obiecał mi, że przy najbliższym szkoleniu w centrali dowie się czegoś na ten temat. Będę musiał go odwiedzić i dowiedzieć się czy czegoś na ten temat dowiedział się.

Ev3

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich użytkowników Ioniq5. Mój samochód, odebrany jako nowy, jest z końcówki roku 2022 w wersji Uniq z baterią 77 kWh, 4WD i nigdy "żarników" nie widziałem.
Pewnie stara wersja softu.
Trzeba zaktualizować.