Ładowarka przenośna Tesli a inne samochody

esuotfartete

Zadomawiam się
Cześć, wynająłem dla syna Peugeota e208 nie mając założonego wallboxa (teslę na razie ładuję bezpłatnie na SuC), przekonany, że z mojej ładowareczki mobilnej się podładuje i spoko, a tu zonk, nie dogaduje się.
Macie podobne doświadczenia? Działa wam ta ładowarka z innymi samochodami, w szczególności Stellantisami?

KrzysztofFly

Moderator
Cześć, wynająłem dla syna Peugeota e208 nie mając założonego wallboxa (teslę na razie ładuję bezpłatnie na SuC), przekonany, że z mojej ładowareczki mobilnej się podładuje i spoko, a tu zonk, nie dogaduje się.
Macie podobne doświadczenia? Działa wam ta ładowarka z innymi samochodami, w szczególności Stellantisami?
Powinna działać bez najmniejszego problemu. Zacznij może od tego żeby sprawdzić czy na EVSE które dostałeś z Teslą działa i ładuje Twoją Teslę, jeśli tu wszystko będzie działać, to spróbuj naładować e208 z innej (np. płatnej stacji, jednak także z AC, aby sprawdzić działanie ładowarki pokładowej w samochodzie).
Napisz także więcej informacji o e208 (rocznik, ładowarka pokładowa 1F czy 3F - bo tu są znane przypadki awarii tejże).

Jusand

Posiadacz elektryka
U mnie też nie chciał się ładować e208 na mobilnej ładowarce od Tesli. Próbowałem kilka razy i odpuściłem temat, bo miałem wall box Tesli.

KrzysztofFly

Moderator
U mnie też nie chciał się ładować e208 na mobilnej ładowarce od Tesli. Próbowałem kilka razy i odpuściłem temat, bo miałem wall box Tesli.
Corsa sie laduje, ale o dziwo czasem robila fochy. Docisnij dobrze kabel.
No chyba się zmobilizuję i sprawdzę na swoim ;).

FTM

Nowy na Forum
Pewnie jak zwykle problem kompatybilności softu po obu stronach kabla. Jednym działa, drugim nie.
Czasami pomaga aktualizacja.

Jusand

Posiadacz elektryka

KrzysztofFly

Moderator
Ja już nie mam jak sprawdzić, bo nie mam już mobilneego evse z Tesli.
Ja mam, lecz nawet już nie pamiętam gdzie ;), w sumie uruchomiłem raz w garażu do testów czy w ogóle działa i otwiera klapkę, a drugi raz kiedyś w pracy jak potrzebowałem dobić do 100% przed wyjazdem do stolicy ;).