Opony do nowego y 255/45R19 tolerancja wymiaru

autorus

Posiadacz elektryka
Rozglądam się za całorocznymi oponkami do
Nowego y. Co możecie polecić w sensownej cenie?

Jakie obecnie są na y felgi 19''? Na fotka nie widać bo są kołpaki. Felgi 20'' są ładne.

wajatos

Użytkownik EV
Ja jeżdze na Nexen Nblue 4 Season 2 i póki co jestem zadowolony, ale pierwsze lato dopiero przedemną. Jeżeli chodzi o głośność to porównywalne do fabrycznych Continentali (ale miałem okazje na nich zrobic raptem 20km od wyjazdu z salonu). Jeżeli chodzi o trakcje na mokrym lub śniegu to jest mega dobrze, ale to pewnie nawet bardziej dzięki świetnemu napędowi AWD niż samym oponom. W grudniu komplet mnie wyszedł 2600 i na ten moment mogę polecić.

PS. Zastanawiałem się też nad Hankook ion flexclimate ale nie były wtedy dostępne (w sensownym czasie), więc ciekawy jestem jak te Nexeny wypadają na tle Hankook'ów bo nie ma chyba za bardzo porównania (albo nie znalazłem). Zakładam że powinny być cichsze bo nexeny pianki wygluszającej nie mają.

autorus

Posiadacz elektryka
Ja jeżdze na Nexen Nblue 4 Season 2 i póki co jestem zadowolony, ale pierwsze lato dopiero przedemną. Jeżeli chodzi o głośność to porównywalne do fabrycznych Continentali (ale miałem okazje na nich zrobic raptem 20km od wyjazdu z salonu). Jeżeli chodzi o trakcje na mokrym lub śniegu to jest mega dobrze, ale to pewnie nawet bardziej dzięki świetnemu napędowi AWD niż samym oponom. W grudniu komplet mnie wyszedł 2600 i na ten moment mogę polecić.

PS. Zastanawiałem się też nad Hankook ion flexclimate ale nie były wtedy dostępne (w sensownym czasie), więc ciekawy jestem jak te Nexeny wypadają na tle Hankook'ów bo nie ma chyba za bardzo porównania (albo nie znalazłem). Zakładam że powinny być cichsze bo nexeny pianki wygluszającej nie mają.
Mam te hankook z pianką. Dla mnie sa ok ale obecnie są na zimę oraz miesiace przejściowe. Nie potrafię ocenić głośności bo w zimę za szybko nie jeżdżę.
Inni użytkownicy pisali, że jest problem z ich wadami fabrycznymi i że to loteria. Chyba nam szczęście.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Rozglądam się za całorocznymi oponkami do
Nowego y. Co możecie polecić w sensownej cenie?

Jakie obecnie są na y felgi 19''? Na fotka nie widać bo są kołpaki. Felgi 20'' są ładne.

Goodyear Vector 4Season Gen3 SUV
Nexen N Blue 4 Season 2
Michelin Cross Climate 2 - te są w różnych specyfikacjach - A/B/72dB albo B/B/71dB.

Niestety Kleber Q3 w rozmiarze 19" nie występuje.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Od 30 tys km jeżdżę na Pirelli Scorpion all season. Są cichsze (70db) od fabrycznych Hankooków z pianką. Zużycie bieżnika nieznaczne. Myślę, że zrobię na nich drugie tyle.

eimi

Pionier e-mobilności
Od 30 tys km jeżdżę na Pirelli Scorpion all season. Są cichsze (70db) od fabrycznych Hankooków z pianką. Zużycie bieżnika nieznaczne. Myślę, że zrobię na nich drugie tyle.
Nie są.

@Gingol prawda?

Hermes

Posiadacz elektryka
Przecież te Pirelli mają 70 dB, a fabryczny Hankook 69 dB.
Nie jestem fanem Hankooków, bo marketing głosi, ze to "opona premium w cenie średniej klasy" - a tak nie jest.
Ale fanem Pirelli, gdzie niby faktycznie one są premium - też nie jestem, z uwagi na dużo większą problematyczność w praktyce niż reszta konkurentów tej samej klasy.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Przecież te Pirelli mają 70 dB, a fabryczny Hankook 69 dB.
Nie jestem fanem Hankooków, bo marketing głosi, ze to "opona premium w cenie średniej klasy" - a tak nie jest.
Ale fanem Pirelli, gdzie niby faktycznie one są premium - też nie jestem, z uwagi na dużo większą problematyczność w praktyce niż reszta konkurentów tej samej klasy.
Ja napisałem to co sam stwierdziłem w praktyce użytkując wyroby producentów. Mam w d... co jest premium, a co nie jest nie

Hermes

Posiadacz elektryka
No widzisz - ja za to mam już w d.pie wcześniejsze opony innego producenta. I kolejne się tam po prostu już nie zmieszczą. Zbyt mało miejsca zostało.

Najnowsze dyskusje