Tesla 3: samochód dostępny od ręki

darekme

Nowy na Forum
Hej
Dziś pojawiła się dostępna od ręki trójka performance na stronie tesli. Udalo mi się zamówić zanim zniknęła. Czy ktos wie skąd się takie samochody biorą? Zauwazylem, ze codziennie pojawia się po kilka samochodów. Czy to jakieś klepane po szkodach transportowych czy po ludziach ktorzy zrezygnowali z odbioru? Kiedy mogę się spodziewac nr vin do leasingu i odbioru samochodu?

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Hej
Dziś pojawiła się dostępna od ręki trójka performance na stronie tesli. Udalo mi się zamówić zanim zniknęła. Czy ktos wie skąd się takie samochody biorą? Zauwazylem, ze codziennie pojawia się po kilka samochodów. Czy to jakieś klepane po szkodach transportowych czy po ludziach ktorzy zrezygnowali z odbioru? Kiedy mogę się spodziewac nr vin do leasingu i odbioru samochodu?
Biorą się z tego, że część ludzi żyje marzeniami. Zamawia wpłacając 500 zł i przez kilka miesięcy żyje w świadomości, że ma Tesle, a jak przychodzi do płacenia to okazuje się, że nie ma pieniędzy. Kupiłem tak samo, to był najszybszy zakup. Kliknąłem w sobotę „kup teraz”, a w czwartek siedziałem w samochodzie. Moim zdaniem jest to najlepszy i najszybszy sposób zakupu, a zawsze coś zostaje, chyba, że chcemy jakąś mało popularną konfigurację.

Last edited:

darekme

Nowy na Forum
Biorą się z tego, że część ludzi żyje marzeniami. Zamawia wpłacając 500 zł i przez kilka miesięcy żyje w świadomości, że ma Tesle, a jak przychodzi do płacenia to okazuje się, że nie ma pieniędzy. Kupiłem tak samo, to był najszybszy zakup. Kliknąłem w sobotę „kup teraz”, a w czwartek siedziałem w samochodzie. Moim zdaniem jest to najlepszy i najszybszy sposób zakupu, a zawsze coś zostaje, chyba, że chcemy jakąś mało popularną konfigurację.
A w jakiś sposób dostałeś fakturę i kiedy? U mnie zero odzewu, infolinia zajęta.

Bartosz

Pionier e-mobilności
A w jakiś sposób dostałeś fakturę i kiedy? U mnie zero odzewu, infolinia zajęta.
Było to pod koniec marca. Tesla była w trakcie organizacji, więc była większą partyzantka. Chłopacy z tego forum pomogli mi przebrnąć przez tą procedurę. W sobotę w nocy kliknąłem "kup teraz". W niedzielę! zadzwoniła do mnie miła Pani z Tesli w Niemczech, aby je potwierdzić i zapytała czy leasing, kredyt, czy gotówka, jak usłyszała, że gotówka to bardzo się ucieszyła. Powiedziała, że na koncie w poniedziałek będzie przygotowana faktura do zapłacenia i była. Zapłaciłem, wysłałem mailem potwierdzenie przelewu i do niej SMS'a z informacją. Odpowiedziała, że jutro wysyłają dokumenty do rejestracji i odbiór 26 marca na 11:00 i to tyle.

Bronek

Pionier e-mobilności
Trzeba szybko działać. Rano dzisiaj była chwilowo LR do wzięcia. Już nie ma. Kumpel pierdoła myśli po staremu, że pojedzie zobaczy, będzie negocjował, może dywaniki dadzą...
Na razie jak chce się kupić na szybko, to trzeba mieć konto Tesli, kasę i szczęście i naiwność dziecka. :). Dobrze że w Tesli nie ma wiele wariantów.

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja już tez opisywałem mój zakup: zamowienie poniedziałek, wpłata środa, odbiór sobota.
Ale w marcu tak szybko nie znikały.
Teraz to oprócz szczypty szaleństwa żeby tak kupić auto, trzeba mieć tez dużo szczęścia 😉👍