2025.2

piotrazz

Posiadacz elektryka
Jak się instalowało u mnie w zeszłym tygodniu przez kilka godzin było 83%....91% a potem znowu 83%. Więc albo ściągało coś i nie zostało zaakceptowane bo nie zgadzała się suma kontrolna - lub coś innego. Blisko 20GB na auto tego wieczora się ściągnęło..

bragyou

Posiadacz elektryka
2025.2.8 już dawno wleciała ;) AP mruga jak szalony, gdy go pospieszamy, jak dla mnie auto zachowuje się gorzej, gdy "samo prowadzi" - wcześniej hamuje, gwałtownie.
Faktycznie był problem z jej ściąganiem - kilka razy wracało.

inter

Pionier e-mobilności

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Jak się instalowało u mnie w zeszłym tygodniu przez kilka godzin było 83%....91% a potem znowu 83%. Więc albo ściągało coś i nie zostało zaakceptowane bo nie zgadzała się suma kontrolna - lub coś innego. Blisko 20GB na auto tego wieczora się ściągnęło..
Mam wrażenie, że to kwestia nowego podejścia do oszczędzania energii - jak zostawię auto na postoju z Sentry Mode to ściąganie przebiega bez problemu - podobnie jak podczas jazdy, wszystko pobiera płynnie. Natomiast bez Sentry auto się usypia i te ściąganie poprawek/weryfikacja nie idzie.

inter

Pionier e-mobilności
Mam wrażenie, że to kwestia nowego podejścia do oszczędzania energii - jak zostawię auto na postoju z Sentry Mode to ściąganie przebiega bez problemu - podobnie jak podczas jazdy, wszystko pobiera płynnie. Natomiast bez Sentry auto się usypia i te ściąganie poprawek/weryfikacja nie idzie.
Mam auto pod domem, bez sentry i ściąga aktualizacje bez problemu. To działa niezależnie, bo komp zawsze jest w trybie czuwania.

inter

Pionier e-mobilności
Ja wczoraj : pod domem, bez sentry, i rwało.
U mnie ściąga zawsze późno w nocy lub nad ranem. I nie wiem czy rwie, rano mam zawsze gotową do instalacji.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Mam auto pod domem, bez sentry i ściąga aktualizacje bez problemu. To działa niezależnie, bo komp zawsze jest w trybie czuwania.
U mnie nie usypia podczas ściągania, z analizy logów z mojego Unifi wygląda, że ściąga po HTTP, nie chciało mi się robić wireshark'a żeby sprawdzić co dokładnie oraz skąd to idzie, możliwe, że duża paczka i źródło było mocno przeciążone i zrywało połączenia (1Gbit co prawda, ale nie osiągało takich prędkości).

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ja zawsze ściągam po hotspocie z telefonu, nie wiem ile zaciąga, ale nigdy nie przekroczyłem paczki 20gb/miesiąc. Nigdy też nie pobierało dłużej niż 1h bo zazwyczaj robię to po drodze z/do pracy czy rodziców.