Podobno ścigać się tylko można prawdziwym V8 ew. rzędową "szóstką"

lvlthn

Pionier e-mobilności
A tu zonk, co prawda nie BEV, ale mimo wszystko można się dobrze bawić, nawet w.... miejskiej hybrydzie.
biedaduparacing.PNG

Toyoyta RAV4 hybrid, co prawda 8,5s do 100, eCVT który buczy zamiast brzmieć, ale co tam 🤣
Było też parę miękkich hybryd.

Pytanie, kiedy zrobi się to samo z BEV.
Dodać dźwięki do auta nietrudno, fun ten sam?

Serce mówi, że prawdziwe dźwięki pochodzą tylko z mechanicznego serducha(pdk!)
Głowa mówi, że wczoraj miałem dźwięk V8, jutro V12, a dzisiaj jadę bezgłośnie po bułki.

Jeśli nie czuć różnicy, to po co przepłacać ;)

Last edited:

lvlthn

Pionier e-mobilności
Osobiście uważam dźwięk V8 za przereklamowany :p
silnik V8 silnikowi V8 nierówny
Zależy jaka konfiguracja samego silnika, oversquared czy undersquared, jaka kolejność zapłonu w cylindrach.
Obecne 'cywilne' V8 to cień przeszłości.

A co do BEV, to lubię gwizd inwertera przy przyspieszaniu. Taki fajnie futurystyczny. Szkoda że większość producentów strasznie go wytłumia.
Też tak mam, namiastka mocy podczas przyspieszania.

Prawdopodobnie wyciszają, żeby publika nie wpadła w panikę podczas jazdy. Piszczenie na długich trasach może być męczące.
I jeśli się nie mylę, to drgania elementów inwertera(np. piszczenie pod dużym obciążeniem) nie są dobre dla trwałości układu.

bano92

Zadomawiam się
A tu zonk, co prawda nie BEV, ale mimo wszystko można się dobrze bawić, nawet w.... miejskiej hybrydzie.
View attachment 25992

Toyoyta RAV4 hybrid, co prawda 8,5s do 100, eCVT który buczy zamiast brzmieć, ale co tam 🤣
Było też parę miękkich hybryd.

Pytanie, kiedy zrobi się to samo z BEV.
Dodać dźwięki do auta nietrudno, fun ten sam?

Serce mówi, że prawdziwe dźwięki pochodzą tylko z mechanicznego serducha(pdk!)
Głowa mówi, że wczoraj miałem dźwięk V8, jutro V12, a dzisiaj jadę bezgłośnie po bułki.

Jeśli nie czuć różnicy, to po co przepłacać ;)
A da się dodać dźwięk TDI? 😍

lvlthn

Pionier e-mobilności
2.0T to nie jest oznaczenie TDI

Mnie kusi żeby nakleić TDI na Mustanga. To by był dopiero szczyt profanacji: Mustang udający diesla który w rzeczywistości jest elektrykiem :]
naklej V8 TDI :D