konkretnie jak wyartykuować taką prośbę i co mi dadzą te ich pomiary?
Mi się wydaje, że taki warsztat to chce naprawić jak nawięcej, bo na tym zarabia, więc razczej mogą przeginać w drugą stronę: wymieniac za dużo części niż za mało, mylę się?
A da się kompleksowe pomiary zlecić Tesli?
Najbardziej się boję, że coś spartolą np. źle złożą coś.
Nie wiem jak to sformułować, ale może konsultacja z kimś od ochrony konsumenta / prawnikiem może coś podsunie ?
Plus z posiadania może być taki : ktoś kto to robi powinien się czuć bardziej zmobilizowany aby zrobić to dobrze, i może to być pomocne przy ewentualnym wyjaśnianiu późniejszych ( oby ich nie było ) problemów.
Osobiście oceniam konstrukcję mechaniczną tesli jako dobrze przemyślaną pod katem późniejszych napraw, ale z pewnością są miejsca gdzie tak dobrze już nie jest.
Możesz się zapoznać z dokumentacją serwisową dotyczącą napraw, aby mieć świadomość jaka jest technologia i wymagania producenta. Wtedy będziesz mógł bardziej świadomie rozmawiać, i ocenić gdzie mogą być miejsca na potencjalne fuszerki.
Na pewno nie jestem rekordzistą w ilości posiadanych samochodów i związanych z tym doświadczeniami w eksploatacji ale zawsze zależało mi aby oddawać samochodów w najbardziej pewne ręce, bo niektóre fuszerki - mogą nas później baaardzo drogo kosztować. Niestety, nie jeden raz ASO delikatnie mówiąc spartoliło robotę. Tam po prostu są w środku ludzie, ze swoimi ułomnościami, szewskimi poniedziałkami, etc. Ale, nad tym powinna stać jakość działań wymagana przez producenta, oraz ogólny poziom kultury technicznej i organizacyjnej danej firmy. Powinna, ale jak życie pokazuje nie zawsze stoi.
Biorąc bardziej sprawy w "swoje ręce" możesz zwiększyć szansę na sukces, ale należy też uważać aby nie przedawkować.