tlisek

Tomek
I doczytac warunki dla bonusu 10k za zlomowanie. Bo tam w pytaniach i odpowiedziach jest dokladnie opisane ze musisz miec auto w srodkach trawlych minimum 3 lata i musisz to udokumentowac np. Zasiadczeniem z ubezpieczenia ze auto bylo do firmy itp.
Będę ostatecznie robił na fizyczną, w sumie to samo tylko 5k mniej bonusu za złomiwanie

tlisek

Tomek
I wszystko jasne:
Przykład 2: kwota netto opłaty wstępnej wynosi 32 000 zł oraz OOW wnioskuje o premię za zezłomowanie w wysokości 5 000 zł – wysokość wsparcia wyniesie 32 000 zł, przy czym wysokość wsparcia za opłatę wstępną wynosić będzie 27 000 zł oraz 5 000 zł za premię.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Jakby się ktoś zastanawiał jak szybko podejmują "poprawki" do wniosków (które głównie są spowodowane tym, że zmienili wniosek, a nie, że coś było źle, ale to mniejsza), to szybko. Wczoraj wieczorem wysłałem pierwszą poprawkę, ok. 10:00, odesłali, że znowu kolejna rzecz do poprawy, poprawiłem i już po jakieś 1-2h miałem zaakceptowany wniosek (pod względem poprawności formalnej). Tyle dobrego. Szkoda, że nie zaczęli tego robić od razu po starcie programu tylko 1,5 miesiąca później.

PS To też oznacza, że przyjęcie taktyki "wyślę wniosek z tymczasowym dowodem, a później zaktualizuję" było raczej dobrą decyzją. Wygląda na to, że aktualizacje do wniosków mają priorytet w obsłudze przed podejmowaniem nowych wniosków.

tlisek

Tomek
Ma ktoś jakiekolwiek przewidywania po jakim czasie od zaakceptowania wniosku będzie umowa / wypłata środków?

krzyss

Pionier e-mobilności
Ma ktoś jakiekolwiek przewidywania po jakim czasie od zaakceptowania wniosku będzie umowa / wypłata środków?
3-6 miesiecy ale to wrozenie z fusow :)

dixiluk

Fachowiec
Ja wniosek składałem pierwszego dnia, numer 69, i jeszcze cisza :) Widać że mają powalające tempo sprawdzania wniosków. Chyba zatrudnili pierwszą osobę do tej pracy.

Kona EV

Fachowiec
Jakby się ktoś zastanawiał jak szybko podejmują "poprawki" do wniosków (które głównie są spowodowane tym, że zmienili wniosek, a nie, że coś było źle, ale to mniejsza), to szybko. Wczoraj wieczorem wysłałem pierwszą poprawkę, ok. 10:00, odesłali, że znowu kolejna rzecz do poprawy, poprawiłem i już po jakieś 1-2h miałem zaakceptowany wniosek (pod względem poprawności formalnej). Tyle dobrego. Szkoda, że nie zaczęli tego robić od razu po starcie programu tylko 1,5 miesiąca później.

PS To też oznacza, że przyjęcie taktyki "wyślę wniosek z tymczasowym dowodem, a później zaktualizuję" było raczej dobrą decyzją. Wygląda na to, że aktualizacje do wniosków mają priorytet w obsłudze przed podejmowaniem nowych wniosków.
Jaki masz numer wniosku?

Najnowsze dyskusje