MLEASING - MBANK zwrot dotacji - minęło 15 mcy i wciąż nic

MariuszP

Nowy na Forum
Ja kupiłem samochód w listopadzie 2023 i pieniędzy brak. Kolega w tym samym czasie skorzystał z finansowania BMW i kasę dostał praktycznie od razu. Mleasing to dramat - nie udzielają odpowiedzi na reklamacje, kluczą, zwalają winę na BOŚ. Jedyne co sprawnie potrafią to naliczać opłaty za dodatkowe usługi, monity i noty odsetkowe.

LowMan

Nowy na Forum
ja dostałem info, że BOŚ odesłało mLeasingowi podpisaną umowę, dzięki czemu złożyli w listopadzie wniosek o wypłatę środków oraz że BOŚ realizuje wypłatę w około 3 miesiące.
A jak udało Ci się cokolwiek dowiedzieć z BOŚ? Bo mi na maile na [email protected] nie odpisują, na infolinii ogólnej mówią, że nie mają dostępu do żadnych informacji, a infolinii dla Mój Elektryk oddzielnej nie mają.

mazioster

Nowy na Forum
JA podpisałem umowę z mleasing w styczniu 2024. Do tej pory nie dostałem dotacji. Napisałem przez formularz reklamacyjny BOS BANK i mi odpisali ze mleasing nie dostarcza wymaganych dokumentów. Upominali się już w listopadzie. Kpina.
Piszczcie do BOS Bank i z odpowiedzią idźcie do mleasing.

sneer23

Nowy na Forum
Ktos zastanawial sie nad pozwem ? Ja mam umowę z listopada 2023 razem z wnioskiem przy odbiorze auta w grudniu - do dzisiaj cisza, składałem reklamacje w BOS i to nie ich wina. a mbank nie odpowiada na maile ani telefony ( reklamacja tez już była, dzisiaj druga ) Umowę do podpisania dali mi w październiku 2024 do dzis. nic

MartaR

Nowy na Forum
Ktos zastanawial sie nad pozwem ? Ja mam umowę z listopada 2023 razem z wnioskiem przy odbiorze auta w grudniu - do dzisiaj cisza, składałem reklamacje w BOS i to nie ich wina. a mbank nie odpowiada na maile ani telefony ( reklamacja tez już była, dzisiaj druga ) Umowę do podpisania dali mi w październiku 2024 do dzis. nic
Ja się zastanawiam, dziś dostałam odpowiedź na reklamację z mleasing. Umowa leasingowa wraz z wnioskiem podpisana w 04/2024. Do końca 08/24 mleasing nie złożył wymaganych dokumentów do BOS.

MartaR

Nowy na Forum
Wczoraj, po dwóch miesiącach od złożenia reklamacji mleasing wysłał mi pismo, że nie złożył wniosku do BOŚ. Czas był do 30/08/24 a 27/08/24 mleasing dostał info, że przyjmowanie wniosków wstrzymane. Auto kupione w 04/24.

Ev3

Pionier e-mobilności
Wczoraj, po dwóch miesiącach od złożenia reklamacji mleasing wysłał mi pismo, że nie złożył wniosku do BOŚ.
A dlaczego?
I co zamierzają z tym zrobić napisali?
Zażądałeś jakiejś rekompensaty z ich strony?
Czas był do 30/08/24 a 27/08/24 mleasing dostał info, że przyjmowanie wniosków wstrzymane. Auto kupione w 04/24.
No to niech teraz płacą, skoro olali swój obowiązek.
A jak on był sformułowany w umowie?
Nie mów tylko, że wcale?