vwir

Pionier e-mobilności
1742737093290.png

Może faktycznie w innych modelach FordPass jest jakiś okrojony. Dlatego pytałem. Tak czy inaczej - to nie ograniczenia FordPass (jak sugerujesz), tylko konkretnego modelu.

vwir

Pionier e-mobilności
no właśnie, to tylko udowadnia, że mają jeszcze problemy z API platformy MEB...
A tak zapytam - tak samo wygląda FordPass gdy wybierasz Explorera? Czy po kliknięciu w wentylator (grzanie/chłodzenie) nie pojawia Ci się pod spodem temperatura, którą można kliknąć?

Esiak

Posiadacz elektryka
A tak zapytam - tak samo wygląda FordPass gdy wybierasz Explorera? Czy po kliknięciu w wentylator (grzanie/chłodzenie) nie pojawia Ci się pod spodem temperatura, którą można kliknąć?
Nie, nie pojawia się.... Żądaną temp i czy ma grzać dodatkowo stołki lub kierownice, musisz ustawić sobie wcześniej w menu infotainmentu...

Zrzut ekranu 2025-03-23 o 20.55.17.png

vwir

Pionier e-mobilności
W Mach-E przed uruchomieniem klimatyzacji/ogrzewania też nie mogę tego ustawić. Dopiero gdy kliknę w wiatraczek i uruchomię ogrzewanie to pod wiatraczkiem pojawia się obecne ustawienie. Po jego kliknięciu mogę przestawiać. Może też to dorobią dla Explorera.

safeto

Fachowiec
Na FB jest europejska grupa, której administrator ostatnio obwieścił, że na bieżąco śledzą ją ludzie z działu IT Forda. W którymś z ostatnich postów pisał że na jesień ma się pojawić jakaś grubsza aktualizacja aplikacji na telefon. Na razie nie użytkuję appki, odbiór auta w połowie kwietnia.
Na jakiej grupie były te informacje?

Faktycznie wersja FordPass dla explorera jest uboga, opcji ustawienia zdalnie temperatury, czy podrzgewania fotela/kierownicy nie ma.

Zdarzyło mi się również, że nie zapisało w historii wszystkich ładowań (aktualnie już 2 takie sytuacje).

Raz na PlugAndCharge na Ionity (jakby dealer wam nie dawał karty i premium na rok to pisac do forda bo dealerzy oczywiście "nic nie widzą") przy ładowaniu w ogóle nie pobrało opłaty, za drugim razem pobrało po kilku dniach (ale to chyba wina ionity, a nie forda).

Opcji dodatkowych po włączeniu grzania brak:

1742898946952.png

Zwyczajny nick

Zadomawiam się
Na jakiej grupie były te informacje?
Dołączyłem do dwóch grup. Ford Explorer EV Europe oraz Ford Explorer EV Group. Nie jestem pewny na której pojawił się post.

A co do appki, to jeszcze nie używam, ale z kolei na niemieckim forum explorera, jeden z użytkowników powołując się na znajomość z osobą pracującą w zakładzie w Kolonii twierdził że grupa zajmująca się aplikacją, a właściwie aplikacjami do wszystkich samochodów Forda miała za mało czasu na stworzenie aplikacji z fajerwerkami, więc zdecydowali zrobić okrojoną wersję, ale z jakąkolwiek funkcjonalnością niż kombajn z żadną...
Na ile to prawda to nie mam pojęcia... za czasów koronki pamiętam że każdy miał znajomą pielęgniarkę w szpitalu, która wiedziała coś więcej :)

Aplikacja jest dla mnie drugorzędna, ale czas pokaże czy coś popawią. Na razie nie ma dobrych recenzji

solik

Pionier e-mobilności
Przejechalem sie wersja RWD, wnetrze bodajze Premium, auto dali na dzien

I kurde podoba mi sie :) KIA mam miesieczny okres wypowiedzenia, hmm

Najbardziej mi sie podoba ze nie ma poczucia jazdy w wysokim SUV tylko siedzi sie dosyc nisko, jest sie zabudowanym w kabinie, zawieszenie pracuje dobrze, wyciszenie OK, fotele bardzo wygodne i dobre swiatla LEDowe

Zaskakujaco dobrze jest rowniez przy predkosciach bliskich fabrycznego ograniczenia, przy 120km/h wydaje sie ze to auto stoi w miejscu

Jakosc kamer oczywiscie beznadziejna, obraz jest za maly - powinna byc opcja powiekszenia po kliknieciu palcem

Pierwsze co bym zrobil to okleil te piano black w srodku - ble

nabrU

Moderator
Świat się kończy, platforma MEB od VW się podoba na tym Forum :ROFLMAO::p