Niedawno robiłem jazdę testową Skodą Elroq i sprzedawca mi powiedział że interwał przeglądów jest 2 letni. Po pierwszych 2 latach pierwszy bezpłatny przegląd, potem kolejny po kolejnych 2 latach (płatny, ale nie potrafił powiedzieć jaki koszt). Więc pierwsze 4 lata eksploatacji przeglądy nic nas nie będą kosztować. Skoda to grupa VW, więc niewykluczone że mają podobnie, ale lepiej dopytać.Rozważam zakup id.4 lub id.5 nowego i nie znalazłem nigdzie informacji co jaki czas/przebieg VW wymaga przegladów dla tych modeli. W materiałach na stronach www VW jest zaś tylko odesłanie do książki przeglądów. Co ile mają być te przeglądy dla roczników 2024/2025
Posiadam Id.4 z 2023r. Tydzień temu byłem na pierwszym przeglądzie - po 2 latach. Kolejny za 2 lata - nie ma limitu kilometrów obligujących do wykonania przeglądów. Przy zakupie auta kupiłem pakiet przeglądów i dodatkowej gwarancji na 3 lata. Za wykonany przegląd zapłaciłem równo 250 zł, ponieważ zażyczyłem sobie (poza listą przeglądową) wykonanie deyznfekcji klimatyzacji z ozonowaniem. W tej cenie był również koszt filtra kabinowego. Mógłbym obniżyć tą cenę o 100 zł, gdybym zrezygnował z ozonowania. Myślę, że dla roczników 2024/2025 wymogi przeglądów są takie same. Na przeglądzie ASO nie stwierdziło żadnych problemów z samochodem. Nic, tylko dalej jeździć. Obecnie przejechane mam 35tkm.Rozważam zakup id.4 lub id.5 nowego i nie znalazłem nigdzie informacji co jaki czas/przebieg VW wymaga przegladów dla tych modeli. W materiałach na stronach www VW jest zaś tylko odesłanie do książki przeglądów. Co ile mają być te przeglądy dla roczników 2024/2025
To jest auto służbowe zony i przeglądów pilnuje aplikacja i goście od floty😜@less a jak jest w ID.7 którego masz w stopce? Wg. pakietów w konfiguratorze wychodzi podobnie.
No nieźle, w konfiguratorze za 7 600 zł jest pakiet przeglądów na 4 lata i przedłużenie gwarancji. Oni w tym VW mają niezły bałagan jeśli o to chodzi. Bo ja np. dostałem informację, że po odbiorze auta z kredytem w VWFS ten sam pakiet przeglądów na 4 lata kosztuje 1338 zł z dokładnie takim samym zakresem przeglądów. Nie wiem może jakaś zniżka do dealera czy coś ale mamy 3600zł w konfiguratorze, 2299zł na tej stronie od przeglądów oraz 1338 zł w wersji do kredytu za dokładnie to samo.W VW interwały są co dwa lata bez limitu kilometrów ale już np. w Audi przeglądy są co 2 lata lub 30000km 😞
Natomiast mistrzostwem świata jest to, że zakup pakietu przeglądów po zakupie auta jest sporo tańszy niż przy jego konfigurowaniu.
W ten sposób zamiast 3600 zł za przeglądy na 4 lata płaci się tylko 2290zł. Dokładnie ten sam zakres.
Obecnie można dostać jeszcze 400zl rabatu przy zakupie polisy Allianz u dilera.VW Polska
pakietyprzegladow.vwfs.pl